“Torba kanun tasarısında yer alan düzenlemeyle kooperatiflere yeni vergi muafiyeti getiriliyor”

Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan torba kanun tasarısında yer alan düzenlemeyle ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu

Turan, TBMM'de görüşülen yasal düzenlemeyle kooperatiflere önemli kolaylıklar sağlandığını belirtti.

Kooperatiflerin halihazırda da birçok vergi muafiyetine sahip olduklarını ancak ortak dışı işlem yapmaları ya da iktisadi işletme kurmaları halinde söz konusu muafiyetlerin ortadan kalktığını hatırlatan Turan, şunları kaydetti:

"Meclis Genel Kurulunda görüşmelerine devam ettiğimiz torba kanun tasarısı ile bu muafiyetlerin kalkmasının önüne geçiliyor. Yani bundan sonra kooperatifler ortak dışı işlem de yapsalar, iktisadi işletme de kursalar kendilerine sağlanan vergi muafiyetlerinden yararlanmaya devam edecekler. Mevcut durumda kooperatiflerin ekonomik ömrünü tamamlamış ürünlerini satması halinde vergilendirme söz konusu oluyor ancak yeni düzenlemeden sonra kooperatifler ellerinde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış taşıt, demirbaş gibi iktisadi araçlarını satmaları halinde bunlar ortak dışı işlem sayılmayacak. Böylelikle de vergilendirmeye tabi tutulmayacak. Sağlanan bu kolaylıklar Çanakkalemizin ekonomik ve sosyal anlamda daha da gelişmesini sağlayacak."

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00