“Ülkemize karşı oyun oynayanlara ‘dur’ diyeceğiz”

Grup Başkanvekili Bülent Turan, Biga İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Turan, burada, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SİHA'lar hakkındaki söylemlerini eleştirdi.

Tanrıkulu'nun SİHA'lara ilişkin değerlendirmelerini hatırlatan Turan, "Ülkenin anamuhalefeti ne yapıyor? Baktığımız zaman yüzümüz kızarıyor. En son hepimiz şahit olduk." diye konuştu.

Turan, anamuhalefin, ülkenin milli savunmasında attığı en büyük adımlardan birisi olan SİHA ve İHA'lar hakkında ilgili söylemlerini bildiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu SiHA'lar en son operasyonda teröristlere karşı koyduklarında biz askerimizle gurur duyalım derken, bi baktık ki 'SiHA'lar sivilleri öldürüyor' dediler. Kendilerini uyardık. Onlar, bunların aksine genel başkanları başta olmak üzere 'Hayır sivilleri öldürdünüz, yaşananlar vahim' dedi. Sonra PKK yöneticileri çıktı dedi ki, 'Bunun hesabını vereceksiniz.' Şimdi soruyorum, CHP mi PKK'nın temsilcisi PKK mı CHP'nin sözcüsü? Türkiye'ye bir oyun oynuyorlar. Bazen 'A' partisini seçiyorlar, bazen 'B' partisini. Ama ülkemize karşı oyun oynayanlara 'dur' diyeceğiz."

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00