“15 Temmuz gecesi sivil bir Kurtuluş Savaşı verdik ve bunun üstesinden geldik”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindeki heyet, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla eski TBMM Başkanı Ferruh Bozbeyli ile eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ı ziyaret etti.

Sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın Bozbeyli ve Kutan'ı ziyaretine, AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcıları Ceyda Bölünmez Çankırı, Oya Eronat, Kerim Yıldız, Kemalettin Aydın katıldı.

Bozbeyli'nin evinde gerçekleşen ziyarette Çalık, bugün TBMM'nin açıldığını anımsatarak, Meclis'in açıldığı ilk gün Türkiye'de yaşayan önemli devlet adamlarından biri olan Bozbeyli ile birlikte olmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ziyarette 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin değerlendirmeler de yapıldı. Çalık, "Hem şehitlerimizin içerisinde hem de gazilerimizin içerisinde yüksekokul ve üniversite mezunlarımız vardı. Şehitlerimizin yüzde 40'ı yüksekokul mezunuydu. Gazilerimizin içinde albaylarımız, öğretmenlerimiz de vardı. Bu yaşamış olduğumuz tecrübeler, okumuş insanlarımızın da Türkiye demokrasisine sahip çıktıklarını bize gösteriyor." diye konuştu.

"15 Temmuz gecesi sivil bir Kurtuluş Savaşı verdik"

Çalık ve beraberindeki heyet daha sonra Recai Kutan'ı Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nde (ESAM) ziyaret etti.

Birçok İslam ülkesinin üzüntüyü de sevinci de Türkiye ile yaşadığına dikkati çeken Çalık, "15 Temmuz gecesi anlatılan birçok hikaye var. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki başka ülkelerde görüştüğümüz insanlar evlerindeki altınları, paraları bize vermek istedi, 'Bunları alın Türkiye'ye götürün, 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla yaşanan bir kriz varsa bertaraf edilsin.' diyerek düşüncelerini bizlerle paylaştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi 15 Temmuz gecesi sivil bir Kurtuluş Savaşı verdik ve bunun üstesinden geldik." dedi.

Kutan, ESAM'ın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında Çalık'a bilgi verdi.