“Yaşlı ziyaretleri, onlar hayattayken daha makbuldür”

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri ile İlgili Çalışmalar Hakkında Bilgilendirme Toplantısı’na 81 ilden çok yoğun bir katılım gerçekleşti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasıyla daha da zenginleşen toplantı coşkuyla sürdü. Yıldırım, 15 Temmuz Şehit ve Gazilerinin ülkemiz için arz ettiği öneme değinerek, Ak Parti Teşkilatlarının bu yönde yürüteceği çalışmalar ile ilgili ipuçları verdi, tavsiyelerde bulundu.

‘Şehit aileleriyle ilgilenmek öncelikli hedefimizdir’

Toplantıda söz alan Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, 15 Temmuz Şehit ve Gazilerinin fedakârlıklarını ve kahramanlıklarını anımsatarak; “Onlarla ve aileleriyle ilgilenmek, kendi ailelerimizle ilgilenmekten daha öncelikli görevimizdir.” şeklinde konuştu. Ak Parti Sosyal Politikalar Kadroları’na kendi illerindeki şehit yakınları ve gaziler için öngördükleri programlar hakkında bilgi veren Çalık, “Onlara sevgiyle ve ilgiyle yaklaşın” tavsiyesinde bulundu.

Çalık, konuşmasının ardından Sosyal Politikalar Başkan Yardımcıları’na görev alanları hakkında bilgi verirken,başkan yardımcıları da kendi görev ve projeleriyle ilgili bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi.

Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı, Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı ve AK Parti 24. Dönem Ağrı Milletvekili Dr.Mehmet Kerim Yıldız, dünyada ve Türkiye’de yaşlı nüfusun mevcut durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye çapında yapılacak bazı uygulamalar hakkında bilgi veren Yıldız şöyle devam etti:
“Yaşlılarımız vefat edince taziyelerine gidiyoruz fakat onlar hayattayken bu hassasiyetimizi gösteremiyoruz. Onlar hayattayken yapılan ziyaretler, öldükten sonra yapacağımız ziyaretlerden daha makbuldür.” dedi.

Başkan Yıldız ayrıca il teşkilatlarındaki YKM görevlilerinden herkesin kendi ilindeki, özellikle 100 yaş üstü yaşlıların tespiti ve ziyareti temelinde bir program için hazırlık yapmalarını istedi.