MUSTAFA KENAN  YILMAZ
Başkan Yardımcısı

MUSTAFA KENAN YILMAZ

1985 yılında Erzurum’da doğdu.

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

ABD Boston MA’da Education First ve Harvard Extension School’da bir yıl süre ile dil eğitimi aldı.

Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Geoteknik ana bilim dalında ilk yüksek lisansını yaptı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Küresel ve Bölgesel Çalışmalar ana bilim dalında ikinci yüksek lisansını yaptı.

Vatani görevini istihkâm sınıfında yedek subay olarak yaptı.

Öğrencilik yıllarında çeşitli STK’larda Gençlik ve Proje komisyon başkanlıkları, yöneticilik, temsilcilik görevlerinde bulundu. Uluslararası sosyal içerme proje çalışmalarına imza attı.

Metro inşaatı, atık su arıtma tesisi inşaatı gibi nitelikli projelerde uluslararası müşavirlik firmaları bünyesinde kontrol mühendisi ve kontrol müdürü olarak görev yaptı.

Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespit Uzmanlığı unvanıyla da Deprem araştırmaları ve Kentsel Dönüşüm çalışmalarını yürütmektedir.

Yenilenebilir enerji alanında Teknoparklar bünyesinde Ar-Ge projesi yürüten Yılmaz, sektör temsilcisi olarak Uluslararası Bilim Parkları ve İcat Alanları Ortaklığı toplantılarına katılmaktadır.

Yerel yönetimler, yerel yönetimler reformu, kentleşme, şehircilik, yerel kalkınma, sosyal ağ analizi gibi alanlarda akademik çalışmalar yaptı. "Yerindenlik İlkesi Işığında Türkiye'nin Yerel Kalkınma Politikaları ve Fransa Bölge Yerel Yönetim Modeli Karşılaştırması" tez çalışması, “Temsili Demokraside Yönetsel Katılım; Muhtarlıktan Başkanlığa Yönetim modeli”, “Yerel Yönetim Organlarının Belirlenmesine İlişkin Seçim Sistemi Önerisi”, “Türkiye'nin Küresel Ağ Altyapısı Analizi” başlıca çalışmalarıdır.

2017 yılında Şehircilik Şurası’na davet edilen Yılmaz, “Yeni Şehirleşme Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü” komisyon üyeliği ile Şura çalışmalarına katıldı.

Atık yönetimi başta olmak üzere yeşil ekonomi, döngüsel ve sürdürülebilir kalkınma konularında yaptığı teorik çalışmaların ardından Almanya, Danimarka ve Belçika gibi çeşitli ülkelerde atığın sıfırlanarak ekonomiye katkı sağladığı, çevrenin ve kaynakların korunduğu örnekler üzerinde kamu işleyişi ve sektörel/toplumsal uygulamalar özelinde saha çalışmaları yaptı. Ülkemiz “Sıfır Atık” projeksiyonu için karşılaştırmalı analizler hazırladı.

Kasım 2017 tarihinden itibaren AK PARTİ Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

İyi derecede İngilizce bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.