SEDA GÖREN BÖLÜK
Başkan Yardımcısı

SEDA GÖREN BÖLÜK

1983 İstanbul doğumlu Seda Gören Bölük baba tarafından Erzincan Kemaliye, anne tarafından ise İstanbul Çatalca Yalıköylüdür.

Lise öğrenimini Saint Benoit Fransız Lisesinde, lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde “Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik süreci ve Fransa” konulu teziyle Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun danışmanlığında tamamlamıştır. Lisans eğitiminin bir kısmını Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Fransa’nın Lille şehrinde, Siyasal Bilimler Enstitüsünde; Yüksek Lisansını ise Avrupa Komisyonu Jean Monnet programı bursiyeri olarak Strasbourg Robert Schuman Üniversitesi Siyasal Bilimler Enstitüsünde, Avrupa Politikaları bölümünde “Ak Parti’nin AB Politikası ve Dış Politika Ekibi incelemesi” konulu teziyle bitirmiştir.

Halen İstanbul Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi lisans programına uzaktan öğrenim yoluyla devam etmektedir.

Üniversite yıllarında ulusal ve uluslararası birçok münazara turnuvasına katılmış, Galatasaray Üniversitesi Avrupa Birliği ve Ortadoğu sertifika programlarını gerçekleştirmiştir. Halen devam eden ve yurtdışından gelen öğrencilerin katılımıyla düzenlenmekte olan Model Avrupa Birliği konferansının (Euroforum) 2005 yılı başkanlığını yürütmüştür.

Siyasi hayatına 2009 yerel seçimlerinde Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi olarak başlamıştır. 2009 Nisan ayı itibariyle 2014 Mart ayına kadar Belediye daimi encümen üyesi olarak görevlendirilmiş ayrıca yine aynı belediyede sosyal politikalar danışmanlığı yapmıştır.

2009 ve 2011 yılları arasında AK Parti Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır.

2015 Aralık ayında yapılan kongrede Genel Merkez Kadın Kolları Mkyk üyeliğine seçilerek Sosyal Politikalar, Dış İlişkiler, Ar-Ge ve Teşkilat Başkan Yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştur. Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı döneminde görevlendirmeyle Çin ve sonrasında ICAAP programı sebebiyle Pakistan’da Uluslararası Göç ve Mülteciler konulu konferansa da katılım göstermiştir. 2016 Eylül ayında Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirilmiştir. 2017 Eylül-2018 Ağustos tarihleri arasında Dış İlişkiler Başkanı olarak Kadın Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulunda yer almıştır. Dış İlişkiler Başkanlığı döneminde Almanya’da 2018 Genel Seçim çalışmalarında bulunmuştur. Aynı dönemlerde Güneydoğu Anadolu koordinatörü olarak, sonrasında ise Marmara koordinatörü olarak teşkilat çalışmalarına katkı sunmuştur.

2018 Ağustos ayında Genel Merkez Kadın Kolları 5.Olağan Kongresinde tekrar Genel Merkez Kadın Kolları Mkyk üyeliğine seçilmiştir. 2018 Eylül ayından 6.Olağan kongrenin gerçekleştiği 8 Mart 2021 tarihine kadar ise Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı olarak görev yapmıştır.

2015 yılı içerisinde İlaç, Eczacılık, Sağlık, Bilim ve Teknolojileri (İVEK) vakfının kuruluş çalışmalarında bulunmuş, Kemaliye Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet kurulu üyeliği yapmıştır.

Evlidir, çok iyi derecede Fransızca, iyi derecede İngilizce bilmektedir.