REHA DENEMEÇ
Kurucu Üye

REHA DENEMEÇ

20 Mayıs 1961 yılında Elazığ’da doğdu. 1984 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirmiştir. Daha sonra University of Delaware’den Ekonomi dalında lisansüstü derecesi almıştır.

1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nda göreve başlamıştır. 1987 yılından itibaren Hazine, Dış Ticaret, Planlama, Özelleştirme ve Kamu Bankalarından Sorumlu Devlet Bakanlığı’nda önce Özel Kalem Müdürü ve sonra da Müşavir olarak çalışmıştır.

Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın “İkinci Değişim Programı”nı hayata geçirmek üzere kardeşi Yusuf Bozkurt Özal tarafından 1993 yılında kurulan Yeni Parti’de Genel Başkan Danışmanlığı yapmıştır.

Devlet Planlama Teşkilatı, Ekonomik Modeller ve Stratejik Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nde Uzman olarak çalışırken, 1997 yılında aynı kurumun Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Sekreter Vekilliği görevlerine atanmıştır.

Türk Standartları Enstitüsü Teknik Kurulu Üyeliği, Başak Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Holiday Inn ve Crowne Plaza Otelleri’nin sahibi olan Ataköy Otelcilik AŞ.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunup 2001 yılında, Türkiye’de ve Orta Asya’da farklı alanlarda yatırımları olan bir holdingin Enerji Grubu’nda üst düzey yönetici olarak çalışmaya başlamıştır.

Evli, bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.