MEHMET NECATİ ÇETİNKAYA

Mehmet Necati Çetinkaya, 7 Şubat 1943'te Elazığ Kadıköy'de doğdu. Baba adı Cumaali, anne adı Bedriye'dir. Mülki İdare Amiri ve Bürokrat; İstanbul...

Mülki İdare Amiri ve Bürokrat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.Kaymakamlık, Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Vekilliği, Hatay ve Giresun İI Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, Ordu, Konya, Diyarbakır, Bursa ve Manisa Valiliği görevlerinde bulundu. Görevleriyle ilgili ABD ve Almanya'da "yerel yönetimler ve kamu yönetimi" seminerlerine katıldı ve sertifika aldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. Bestelenmiş ve TRT repertuvarına alınmış çok sayıda şiiri, ayrıca yayımlanmış 1 kitabı bulunmaktadır.

20. Dönemde Konya, 21. Dönemde Manisa, 22 ve 23. Dönemde Elazığ Milletvekili seçildi. 20. Dönemde TBMM Adalet ve İçişleri Komisyonu Başkanlığı, Türkiye-Güney Afrika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, 21. Dönemde KEİPA Türk Grubu Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.Arapça, Farsça ve İngilizce bilen Çetinkaya, evli ve 4 çocuk babasıdır.