Fatma Salman

10 Ekim 1970 Ağrı doğumlu. Babasının adı Ahmet, Annesinin Aliye’dir. İlk-Orta Öğrenimi’ni Ağrı merkezde, liseyi İstanbul Kadir Has Lisesinde bitirdi. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümü yüksek lisans öğrencisi.

1995 yılında Ağrı merkezde iş hayatına başladı. Öğretmenlik, on yıl kendi özel ofisinde Mali Müşavirlik, Bağımsız Denetçilik, Sigortacılık ve kendilerine ait olan şirket bünyesindeki tuğla-kireç fabrikalarında ve kum eleme tesislerinde yönetici olarak çalıştı.

1996 yılında siyasete başladı. AK Parti’ye katılıncaya kadar siyasette farklı görevlerde aktif olarak çalıştı. Ağrı’daki yerel gazetelerde ve bazı ulusal dergilerde köşe yazarlığı yaptı.

2004 yılında AK Parti’ye katıldı. Ağrı merkezde Ak Parti İl yönetiminde Ar-Ge başkanlığı yaptı.

23. dönem Ağrı Milletvekili oldu. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi ve Türkiye-Bangladeş Dostluk Grubu Başkanı oldu. TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi iken komisyona verdiği Berdel-Geleneksel Evlilikler-Doğan Çocuğun Cinsiyetinden Dolayı Kadın Üzerinde Oluşturulan Psikolojik Şiddet önergeleriyle oluşturulan alt komisyon başkanlığına seçildi. TBMM Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği görevinde bulundu.

24. Dönem Ağrı Milletvekili oldu. TBMM İçişleri Komisyon Üyeliği, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyeliği, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Üyeliği görevlerinde bulundu.

AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresinde AK Parti Genel Merkezde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

2010-2016 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı, 22.03.2016’da AK Parti Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkez Başkanlığı görevini yapmıştır. Bu görevden sonra AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2017 AK Parti Olağanüstü Kongresinden sonra AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı oldu.

Çalışmalarından dolayı 20 ülkeyi ziyaret etti.

Kürtçe bilen Salman üç çocuk annesidir.