Bedrettin YILDIRIM

Bedrettin Yıldırım, 19 Ağustos 1951'de Erzurum İspir'de doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Maide'dir. Eğitimci, Yönetici; Uludağ...

Eğitimci, Yönetici; Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde Tarih lisansını tamamladı.Çeşitli illerde öğretmenlik yaptı.

Kütahya'da Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Sakarya Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlendi. Başbakanlık Devlet Personel Başkan Yardımcısı oldu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığında APK uzmanı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Özel sektörde yönetici olarak çalıştı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Türkiye Gübre Fabrikaları ile Razi Petro Kimya Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Orta düzeyde Arapça ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve 2 çocuk babasıdır.