FARUK IŞIK

Faruk Işık, 01 Ocak 1963’te Muş Konukbekler Köyünde doğdu. İlkokulu Konukbekler İlkokulu, Ortaokulu Muş İmam Hatip  Lisesi, lise eğitimini  Konya İmam...

Faruk Işık, 01 Ocak 1963’te Muş Konukbekler Köyünde doğdu.

İlkokulu Konukbekler İlkokulu, Ortaokulu Muş İmam Hatip  Lisesi, lise eğitimini  Konya İmam Hatip Lisesi, Yüksek Öğrenim Eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültes’nde  tamamladı.

Yüksek lisansını  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Ana  Bilim dalında yaptı.  “Türkiye’de  İç Göçlerin Sebepleri ve Sonuçları” konusunda tez hazırladı. Doktora eğitimi ise devam etmektedir.

Türkiye Elektrik  Kurumu İstanbul İl Müdürlüğünde  İdare amiri olarak göreve başladı.  İstanbul Barosuna bağlı Serbest Avukatlık yaptı.  Bingöl Kaymakam Adaylığı , Samsun İli 19 Mayıs İlçesi, Sinop İli Ayancık İlçesi, Burdur İli Altınyayla İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

Çankırı İli Orta İlçesi,  Sinop İli Saraydüzü İlçesi,  Bolu İli Cumayeri İlçelerinde Kaymakamlık  görevlerinde bulundu.

Şanlıurfa, Erzincan ve Ankara İllerinde Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı 1. Derece Kadrolu Hukuk Müşavirliği görevini yürüttü.

Yurt içi ve yurt dışında çeşitli konularda eğitim ve çalışma programlarına katıldı. İngiltere Choster ve Brighton Kentlerinde bir (1) yıl   ‘Dil ve Yönetim Organisazyonu’ konusunda eğitim aldı.

Japonya’nın Kobe Kentinde  JICA (Japan International Cominicapot Assocoper)  davetlisi olarak “Olağanüstü Hal ve Afet Yönetimi”, Visit Of The Delagation Of The Turkish Human Rights Presidency (Hrp) And Human Rights Boards (Hrbs) To The Office Of The Portuguese Ombdusman (Türkiye’de İnsan Hakları Reformlarının Uygulanmasına Destek Projesi) çerçevesinde Lizbon/Portekiz’de yapılan eğitim ve çalışma programı, Sosyal Riski Azaltma Projesi, İnsan Hakları Projesi, Yerel Yönetimlerde Reform Projesi, Kamu Yönetiminin Yeniden Yapılandırılması Projelerinde yer aldı.

Vefa İlim ve Kültür Derneği,  Ensar Vakfı Ankara Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, Birlik Vakfı, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Muş Eğitim ve Kalkınma Vakfı (MUŞVAK) Kurucu Üyesi’dir.

22 Temmuz 2007’de yapılan 23 Dönem AK Parti Muş Milletvekili 3. Sıra adayı olarak Genel Seçimlere katıldı. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem AK Parti Muş 1. Sıra  Milletvekili adayı olarak Parlementoya  seçildi.

Faruk Işık , şu anda  TBMM çatısı altında 24. Dönem AK Parti Muş Milletvekili,  Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, AB Uyum Komisyonu Üyesi, Türkiye AB Karma Parlemento Komisyonu Üyesi, Türkiye Birleşik Arap Emirlikleri Dostluk Grubu Başkanı,  Türkiye Irak  Dostluk Grubu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

İyi düzeyde İngilizce bilen  Faruk Işık, evli ve iki (2) çocuk babasıdır.