Alpaslan KAVAKLlOĞLU

1962 yılında Niğde’nin Bor ilçesinde doğdu. Esnaf bir ailenin çocuğu olarak ilk, orta ve lise öğrenimini Bor’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girerek İşletme Bölümünden 1985 yılında mezun oldu.
1986 yılından itibaren değişik ilçelerde kaymakamlık; Erzincan ve Sakarya’da deprem dönemlerinde Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığında Daire Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2009-2011 yıllarında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü olarak görev yaptı.
İngiltere’de dil ve kamu yönetimi, Japonya’da afet yönetimi, bölgesel kalkınma ve yeniden yapılanma, Tayvan’da toplum kalkınması konularında uzun dönem eğitimler aldı.
24.Dönem AK Parti Niğde Milletvekilidir. Halen TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Türk Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.
İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Japonca bilmektedir.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.