NECDET ÜNÜVAR

Necdet Ünüvar, 6 Haziran 1960'ta Adana Ceyhan'da doğdu. Babasının adı Halil, annesinin adı Müzeyyen'dir.

Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Necdet Ünüvar; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İç Hastalıkları ile Endokrinoloji ve Metabolizma ihtisaslarını Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı. Doçent ve profesör oldu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. 12.12.2002-08.05.2007 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

23. ve 24. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. 6 Araştırma Komisyonunda görev yaptı: 3'ünde Başkanlık (Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı, Bilişim ve İnternet, Sağlıkta Şiddet), 1 Başkanvekilliği (Kayıp Çocuklar), 2 Üyelik (Muhsin Yazıcıoğlu). 2 İhtisas Komisyonunda görev aldı: 23. ve 24. Dönem Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı. 24. Dönemde de 31.01.2013 tarihinde Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığına seçildi. Ayrıca Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı olarak görevi devam etmektedir. Ünüvar’ın, Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu üyeliği de devam etmektedir.

Evli ve 3 çocuk sahibi olan Ünüvar'ın  "Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıklarında Tedavi"," "Her Dem Erdem" ve "Dijital Siyaset" adlı 3 kitabı bulunmakta ve ingilizce bilmektedir.