Remziye Sıvacı

1965 yılında Malatya’da doğdu.  İlk ve ortaöğretim eğitimime 1973 yılında Malatya’da başladı ve Eskişehir’de  tamamladı. 1985 yılında Eskişehir Sağlık Meslek Lisesini birincilikle bitirdi. 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.  1999 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kurucu anabilim dalı başkanı olarak yardımcı doçent kadrosuna atandı. Aynı üniversitede 2006 yılında doçent oldu. 2008 yılında Charite Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde (Berlin/Almanya) ve. 2010 yılında ise Otto-van-Guericke Üniversitesi Magdeburg Tıp Fakültesi’nde (Magdeburg/Almanya) kardiyovasküler anestezide görev aldı.  2011 yılında Algoloji (Ağrı) yan dal uzmanı oldu. 2012 yılında  Cleveland Clinic /USA’da Robotik kardiyovasküler anestezi ve ağrı kliniğinde görev yaptı. 2012 yılından beri Ak Parti üyesi. Afyon Kocatepe üniversitesi Tıp fakültesinden 2012 yılında profesörlük kadrosuna atandı. 2013 yılından beri Avrupa birliği ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi Eğitici Eğitimi Sertifikasyon Programı” projesinde eğitici olarak görev yapmakta. 2014 yılında Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığının “Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesini Geliştirme (METEK)” projesinde  yüksek öğretim kurumları adına görev aldı.  2014 yılında Hackensack Üniversitesi Pain and Palliative Medicine departmanında görev yaptı. 1999 yılından beri Anesteziyıoloji ve Reanimasyon anabilim dalı başkanlığı görevini yürütmekte. İyi derecede ingilizce biliyor. Evli ve bir çocuk annesi.