RECAİ BERBER

20 Haziran 1959'da Manisa-Kırkağaç İlçesi Yağmurlu Köyü'nde doğdu. Baba adı Hasan Hüseyin, anne adı Perihan'dır.

Ekonomist ve Maliyeci; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nü bitirdi.

Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı ve Baş Hesap Uzmanı olarak İstanbul Grubu'nda ve pek çok ilde görev yaptı. İngiltere'de, İngiliz Vergi Sistemi'nde sosyal amaçlı kurumlar konusunda incelemelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İSKİ Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Özel sektörde mali koordinatörlük ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Erdemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türk Telekom Denetim Kurulu Üyeliği, Demir Kazakistan Bank Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

23, 24, 25 ve 26. Dönemlerde AK Parti Manisa Milletvekili seçildi. AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Türkiye-Meksika Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AB Uyum Komisyonu Başkanvekili, Türkiye - AB KPK Üyesi ve Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı.

Türkiye - Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Genel Sekreteri, Türkiye - Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi’dir.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Berber, evli ve 2 çocuk babasıdır.