SELİM DURSUN

13 Aralık 1957 doğumlu olup, Sivas Akıncılar nüfusuna kayıtlıdır. İlk orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra 1976 yılında girdiği İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğini başarıyla bitirerek, akabinde ticaret hayatına atıldı. 1980-1994 yılları arasında Mühendis olarak özel sektörde çalışan Selim Dursun, 1994-2002 yılları arasında üst düzey yönetici olarak özel sektör çalışmalarına devam etti. 2003-2005 yılları arasında Uzman Mühendisi olarak Türkiye'nin önde gelen bir GSM firmasında çalıştı.
2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğüne atandı. 2006 yılında yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığı TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğünde 3 yıl süre ile bu görevini sürdürdü.2008-2011 yılları arasında Ulaştırma Bakanlık Müşaviri ve Özel Kalem Müdür Vekili görevini yürütmekte iken, 09.05.2011 tarihi itibari ile TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. 2012 Yılının Ekim ayına kadar Genel Müdürlük görevini başarıyla yürüten Selim Dursun daha sonra bu görevinden ayrıldı.
Yoğun siyasi çalışmaları sırasıyla, 1986-1991 Refah Partisi Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcılığı, 1991-1997 Refah Partisi Beşiktaş İlçe Başkanlığı, 1997-1998 Refah Partisi İl Başkan Yardımcılığı, 2002 AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekilliği Adaylığıdır.
Sivaslılar Eğitim Kültür Vakfı ve Akıncılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeliği bulunan Selim Dursun, Türk Telekomspor, Ulaştırma Spor Kulübü ve Sivas Demirspor kulüplerinde yöneticilik yapmıştır.
Evli ve 4 çocuk babası olan Selim Dursun İngilizce bilmektedir.