İLKNUR İNCEÖZ

16 Ekim 1973’te Aksaray’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Aksaray’da Serbest Avukat olarak çalıştım.

Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu kuruluş çalışmalarına katkı sağladım. Belediye ve Kurum avukatlığı yaptım. Sivil Toplum Kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulundum. AK Parti’ye, Partimizin kurulduğu andan itibaren üye olarak partimizin çalışmalarında yer aldım. Ayrıca 2003 yılında Aksaray AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Seçim İşleri Başkanı,  2005 yılından itibaren Aksaray Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptım.

2007 yılı 23. Dönemde AK Parti Aksaray Milletvekili seçildim. Adalet Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği ile TBMM Çevre Araştırma Komisyonu Üyeliği ve Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu çalışmalarında bulundum.

2011 yılı 24. Dönemde AK Parti Aksaray Milletvekili seçildim. Adalet Komisyonu Üyeliği, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyesi olarak görev yaptım. Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu çalışmalarında bulundum. 05.05.2014 tarihinde kurulan 9/8 Esas No.lu Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi olarak görev yaptım. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı olarak görev yaptım.

2015 yılı 25. Dönemde AK Parti Aksaray Milletvekili seçildim. AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev aldım.

2015 yılı 26. Dönemde AK Parti Aksaray Milletvekili olarak seçildim. Halen AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktayım. Evli ve bir çocuk annesiyim.