EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ

Bulgaristan muhaciri, çiftçi bir babanın ve Kosova Prizren doğumlu bir annenin 6 kız çocuğundan biri olarak, 1969 yılında Bursa ili İsmetiye köyünde doğdu.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1992 yılında Avukatlık ruhsatnamesini alarak, 23 yıl Bursa'da serbest avukatlık yaptı. Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonunda görev aldı.

Hukuki Araştırmalar Derneği Bursa Şubesi kurucu üyesidir.

Siyasi hayatına 1998 yılında Fazilet Partisinde Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı görevi ile başladı. AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkan Yardımcılığı, İl Sekreter Yardımcılığı, Ar-Ge Birim Başkanı olarak Siyaset Akademisi Bursa İl Koordinatörlüğü ve Seçim İşleri Birim Başkanlığı yaptı. Ayrıca İl yönetimine bağlı Anayasa Komisyonu üyeliği ile Seçim Koordinasyon, İl Hukukçusu ve İl Eğitimcisi görevlerinde bulundu. Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. 7 Haziran 2015 Milletvekilliği adaylığı sebebiyle görevinden ayrıldı.

25 ve 26. Dönem Bursa Milletvekili olarak seçildi ve 27. Dönem Bursa Milletvekili olarak görevine devam etmektedir.  Aile Kurumunun Güçlendirilmesi Meclis Araştırma Komisyonunda Kâtip Üye, TBMM KEFEK (Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu) üyesi ve Kırsal Alanda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve Türkiye-Mali Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak görevlerine devam etmektedir.

Gözgeç, evli ve 1 çocuk annesidir.