Yükleniyor...

ÇANAKKALE

Jülide İSKENDEROĞLU

1974 yılında Balıkesir’ de doğdu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 1997 yılında Çanakkale’de evlenerek, eşi ile birlikte uzun yılar iş hayatı içinde bulundu.

Siyasî hayatına “Adalet ve Kalkınma Partisi’nde başladı. İlk olarak 2003 yılında Çanakkale İl Kadın Kolları yönetiminde görev aldı, daha sonra sırasıyla 2006 yılında AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı, 2009 yılında AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumdan hemen önce AK Parti Genel Merkezi tarafından Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanmasını takiben yapılan kongrede seçilmiş İl Kadın Kolları Başkanı olarak görevine devam etti.

2015 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 25. ve 26. Dönem Çanakkale Milletvekili Adayı oldu. 24 Haziran 2018 seçimlerinde büyük bir başarı göstererek, Çanakkale Milletvekili seçildi,TBMM de 27.Dönem de yer aldı. 4 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde tekrar MKYK Üyesi seçilmiş, MYK Üyesi görevine getirilerek, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Aralık 2017 ile Mart 2021 tarihleri arasında AK Parti Kadın Kolları Ege Bölgesi Koordinatörlüğü görevlerini yapmıştır. 27. Dönem Milletvekilliğinin yanı sıra TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Üye ve Sözcülüğü, TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Üye ve Sözcülüğü, Başta Marmara Denizi Olmak Üzere Denizlerimizdeki Müsilaj Sorununun Sebeplerini Araştırarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeliği ve TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu görevlerini de yürüttü. Çanakkale’de milletvekilliği sürecinde 1915 Çanakkale Köprüsü gibi asrın projelerinin takibinin yanı sıra her alanda çok sayıda yatırımın Çanakkale’ye kazandırılmasının takipçisi oldu.

Kadın istihdamına özel önem verdi. Çanakkale’de çok sayıda kadın kooperatifinin kurulmasına, Gelibolu’da-sonradan tüm ilçeleri kapsayacak şekilde planlanan- tarihi ipek yoluna atıfla 1915 Çanakkale Köprüsüne eşlik edecek ipek böcekçiliği projesine, yine Dünyanın en büyük jeotermal OSB’si olacak Ayvacık OSB Projesiyle kadınların iş sahasının genişlemesine, her alanda etkin olmasına da ayrıca öncülük etti.

Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneğiyle birlikte hazırlanan projeleri de önem ve hassasiyetle destekleyerek şehit yakınlarımız ve gazilerimizin emanetine sahip çıktı.

Siyasi kariyerinin yanında;
“Toplumsal Diriliş Hareketi Derneği – Yönetim Kurulu Üyesi, Ata Sporları Vakfı – Genel Kurul Üyesi, HUBAN Kadın Kalesi – Kurucu Başkan ve Denetleme Kurulu Başkanı, Çanakkale Karadenizliler Derneği – Yönetim Kurulu Üyesi, Değişim Derneği – Denetleme Kurulu Başkanı, ÇAFAD (Çanakkale Folklör Araştırma Derneği) – Başkan Yardımcısı, KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği), ELDER (Kadın El Emeği) Derneği üyelikleriyle sivil toplum kuruluşlarında da çalışmalarına devam etmektedir.

Orta düzeyde İngilizce biliyor, evli ve bir çocuk annesidir.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.