EMİNE NUR GÜNAY

13 Ağustos 1962 de Eskişehir’de doğdu. Baba adı Yusuf Cemal, anne adı Nurcan’dır.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans derecesini aldı. Amerika’da Vanderbilt Üniversitesi’nden ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora derecesini aldı. 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Prof. Günay, bu görevini 2015 yılına kadar devam etti. 2014 Kasım’da Başbakan Ekonomi Başdanışmanı olarak atandı.

2006 yılında Uluslararası İktisat ve Kalkınma İktisadı alanında doçentliğini, 2013 yılında profesörlüğünü aldı. 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi  İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Araştırma Merkezini kurdu ve 2015 yılına kadar kurucu müdürü olarak görev yaptı.

2007-2011 yılları arasında TÜBİTAK Sosyal Bilimler Grup Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2008-2012 yılları arasında AB 7. Çerçeve Programı Sosyo-ekonomik ve Beşeri Bilimler Tematik alanında ülke delegesi olarak Türkiye’yi temsil etti. Yurtdışında akademik dergilerinde yayınlanmış çok sayıda makale ve kitap bölümleri yer almaktadır.

Günay’ın araştırma alanları arasında; sektörel etkinlik analizleri ve Türk bankacılık sektörü; yükselen piyasalar ve uluslararası finansal sistem; Avrupa Birliği; KOBİ’ler; inovasyon ve bilgi odaklı ekonomi; kapsayıcı büyüme yer almaktadır.

26. Dönem AK Parti Eskişehir Milletvekili olan Prof. Günay, TBMM Plan ve Bütçe Divan Üyesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Günay, evli ve 2 çocuk annesidir.