DR. RAVZA KAVAKCI  KAN

DR. RAVZA KAVAKCI KAN

Dr. Ravza KAVAKCI KAN, 30 Mart 1972’de İstanbul’da doğdu.

Bilgisayar Mühendisi, Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi; Dallas Texas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi İİBF Avrupa Çalışmaları yüksek lisansını tamamladı. Washington, DC’de Howard Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi bölümünde Türkiye’nin AB’ye Giriş Sürecinde “Rol Modellik” Kavramı Üzerinden Güç İlişkilerine Bakışı Konusunda Doktorasını yaptı.

1994’de Belbim A.Ş.’de İstanbul’un ilk elektronik bilet sistemi olan AKBİL Projesi mühendis ekibinde ve Müşteri Hizmetleri şefi olarak çalıştı. 2008’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden fon alan ilk projesinin yürütücüsü oldu. Howard Üniversitesinde verdiği derslerin akabinde, İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Siyaset Bilimi Uzmanı olarak çalıştı. Ayrıca Gaziantep, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisans ve yüksek lisans dersleri verdi.

Postkolonyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın ve Demokrasi Derneği Akademik Komisyon üyesi olmanın yanı sıra birçok farklı sivil toplum örgütünde çalışmalar yapmış olan Dr. Ravza KAVAKCI KAN, 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi İstanbul Hanımlar Komisyonunda Dış İlişkiler Başkanlığı görevinde bulundu. 1999 Yerel ve Genel seçimlerinde İstanbul 1. bölge milletvekili Merve KAVAKCI’nın seçim programını yürütmenin yanı sıra, Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi adayı idi.

25. Dönem ve 26. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak TBMM’ne girdi. TBMM’nde AB Uyum Komisyonu Üyesi ve Dış İşleri Komisyonu üyesidir. AK Parti MKYK görevini yürütmektedir. Ayrıca Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı’dır.

Çok iyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça bilen Dr. Ravza KAVAKCI KAN evli olup bir çocuk annesidir.