EMİNE SARE AYDIN YILMAZ

Zonguldak - 1975, Muzaffer, Ayşe.

Akademisyen; İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de Indianapolis Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Doktora derecesini ise Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek onur derecesi ile tamamladı.

İTİCÜ Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde Öğretim Üyesi ve İTİCÜ AB Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yaptı. Türkiye - AB İlişkileri, milliyetçilik, kimlik ve kadın politikaları alanında akademik çalışmalar yaptı. 2013 yılında kuruculuğunu yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve KADEM Vakfının Kurucu Genel Başkanı oldu. 2 dönem başkanlığını yürüttü. Demokrasi Çalışmaları Platformu, İstanbul AB Platformu ve Türkiye Demokrasi Platformu gibi oluşumların öncüleri arasında yer aldı. 2010 yılında İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Koordinasyon Kurulu AB İlişkileri Müşavirliği görevi kapsamında 11 AB Projesine kıdemli program yürütücülüğü yaptı. 50 genç Türk Hukukçunun AB Hukuk sistemini tanımalarına yönelik geliştirdiği, AB tarafından desteklenen projenin de koordinatörlüğünü yaptı. İstanbul Kalkınma Ajansının kadınların iş ve aile hayatı arasında uyumuna ilişkin desteklediği projenin de fikir sahibi ve yöneticisi olarak görev aldı. Üniversitede görev yaptığı dönemlerde kadın girişimciliği, sivil toplum diyaloğu, kırsal kalkınma, Suriyeli sığınmacıların entegrasyonuna ilişkin AB ve kamu destekli projelerde yöneticilik yaptı. Siyasi yaşamına 2006 yılında AK PARTİ Kadın Kollarında başladı. MKYK'da 4 yıl ve AK PARTİ İstanbul İl Yönetiminde 3 yıl görev yaptı.

İyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Aydın Yılmaz, evli 1 çocuk annesidir.