RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU

Doğum yeri Yılı       :  Malatya – 1965

Öğrenim Durumu     :  Yüksek Lisans – T.C. Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü

Medeni Durumu       :  Evli - İki çocuk annesi

Son Görevi              :  Türkiye Diyanet Vakfı - KAGEM Sosyal ve Kültürel Projeler Birim Yöneticisi

Halen Görevi            :  25 ve 26 Dönem Milletvekili – KEFEK  Komisyon Başkanı - MKYK  Üyesi

EĞİTİM

Yüksek Lisans           :  Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü

Yüksek Lisans Tezi    :  Adalet ve Kalkınma Partisi Yönetiminde Kadın

Üniversite Lisans        :  T.C. Eskişehir Anadolu Üniversitesi – İşletme Fakültesi

Lise                            :   İzmit Kız Meslek Lisesi

ÇALIŞMA HAYATI:

1985-1986          :  İzmit Kız Meslek Lisesi Teknisyen – Memur

1997-2002          :  Özel Şirket Yöneticiliği

2005-2009          :  Geleneksel Sanatlar  ve  Ebru Sanatı Eğitmenliği - Özel

2009-2012           : Çankaya Halk Eğitim Merkezi -  Ebru Sanatı – Geleneksel Sanatlar    Eğitimcisi

2012-2014          :  Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile Gençlik Merkezi - KAGEM Sosyal ve Kültürel Projeler Birim Yöneticisi - Proje Editörü

AK  PARTİ  TEŞKİLAT  GÖREVLERİ  :

2003-2005        :  AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları MKYK Üyesi ve AK Parti İl Teşkilat Başkan Yardımcısı

2005-2009        :  AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi ve Siyasi Hukuki İşler Başkan Yardımcısı – Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı

2009-2014          :  AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi, STK ve Aileden Sorumlu Komisyon Başkanlığı

2014-2015                   :  AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi ve Halkla İlişkiler Başkanlığı

2013                            :  UETD  Kadın Kolları Yapılanma Çalışması - BELÇİKA

2014                            :  AVRUPA – Fransa -  T.C. Cumhurbaşkanlığı  Seçim  Çalışmaları

PROJE VE ÇALIŞMALAR  :

“Yükselen Değerler ve Kadın” – Makale - Atılım Üniversitesi Dergisi.

“Koruyucu Aile Hizmetinin Yaygınlaştırılması ve Toplumsal Farkındalık Kazandırılması   Çalıştayı” ( AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları - Komisyon Başkanı )

Yerelde Başarılı Kadınların Başarı Hikâyelerinin Belgeselleştirilmesi” Projesi

“Ben Başardım Sıra Sende” Sloganı ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ nın katılımı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Siirt Programı - ( AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları - Komisyon Başkanı )

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitimi - AEP Formatör Eğitimi ( AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Komisyon Başkanı ve Proje Editörü )

Aile Eğitim Programı - AEP ve Evlilik Öncesi Eğitim Programları - Kadın Kolları Yöneticileri AEP Eğitici Eğitimi - AEP Yaygınlaştırılması çalışması. ( AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Komisyon Başkanı ve Proje Editörü )

“Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Ailelerin, Örgün Eğitim Projesi” ve “Suriyeli Yetim Kız Çocuklarına Yönelik Yaygın Eğitim Projesi” ( Bu projeler model alınıp MEB tarafından TÜRKİYE genelinde yaygınlaştırılmıştır. Halen 370 Bin Suriyeli çocuk eğitim almaktadır. )

Türkiye Diyanet Vakfı - Kadın Aile Gençlik Merkezi - KAGEM - Yönetici - Proje Editörü

AK Parti Teşkilat Üyesi Kadınların, AB Projelerine ulaşmaları yönünde “AB Projeleri Nasıl Hazırlanır” Eğitimi – ( AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Komisyon Başkanı ve Proje Editörü )

“Koruyucu Aile Olmanın Dini Boyutu” Konulu Paneller, Çorum - Mersin – İstanbul - Ankara  ( KAGEM Yönetici - Proje Editörü )

“AEP Eğitim Projesi” Aile Eğitim Programı - Din Görevlileri ve Ailelerine Yönelik Eğitim ( KAGEM Yönetici - Proje Editörü )

AEP - Dini Boyutu Kitap Çalışması, ( KAGEM  Yönetici - Proje Editörü )

“81 ilde KAGEM Ormanları” ( KAGEM  Yönetici - Proje Editörü )

“İşitme Engellilere Yönelik Din Eğitimi” ve Bu eğitimler için kısa film çekilerek veri tabanı oluşturulması, ( KAGEM Yönetici - Proje Editörü )

“Sevgi Köprüsü”, - “Maneviyat Köprüsü”, - “Babamdan Bana Söyleşileri” ( KAGEM Yönetici - Proje Editörü )

KAGEM, Gönüllü Teşkilatının Yapılandırılması, Genişletilmesi ve Koordine Edilmesi ( KAGEM Yönetici - Proje Editörü )

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığından Sertifikalı Ebru Sanatçısı olarak, STK’larda - Halk Eğitim Merkezlerinde ve T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara Atatürk Kız Yuvasında “Devlet Koruması Altındaki Çocukların Ebru Sanatı İle Rehabilitasyonu” konulu, Atatürk  Kız Yurdu BSRM çocuklarına yönelik  “Sanatla Tedavi” projesi ( Yönetici - Eğitici )

“2010 İstanbul Kültür Başşehri Etkinlikleri Çerçevesinde, İslam Eserleri Müzesinde ( İbrahim Paşa Sarayı ) Profesyonel Ebru Sergisi,

Yurtiçi ve Yurtdışında, Ebru, Hat ve Kat’ı Sanatlarında birçok sergi çalışmaları.

T.C. Kültür Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ebru Sanatı Eserleri Yarışmasında sergilenmeye değer  iki eser.