ŞÜKRÜ  AYALAN

ŞÜKRÜ AYALAN

1 Temmuz 1963`de Tokat`ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tokat`ta tamamladı. 1988 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1 Temmuz 1963`de Tokat`ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tokat`ta tamamladı. 1988 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden mezun oldu. Aynı yıl Avusturya Dışişleri Bakanlığı`nın Akademik Mübadele Merkezi (OAAD) aracılığıyla verdiği proje bursunu kazanarak Viyana`ya gitti. 1988 Kasım ayında Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği’nde Asistan Doktor olarak çalışmaya başladı.

Avrupa`da yaşayan Türk işçi ailelerinin ve çocuklarının uyum ve davranışları konularında çalışmalar yaptı. Türkiye`de sosyal psikiyatri alanında farklı sosyo-ekonomik ve kültürel gruplar arasında psikiyatrik sorunların varlığını araştıran çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar ile ilgili makaleleri ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlandı.

İzmir, Turhal ve Tokat Devlet hastanelerinde psikiyatri kliniklerinde çalıştı. 3 Kasım 2002 seçimleri sonucunda 22’inci dönem AK Parti Tokat milletvekili olarak TBMM`ye girdi. 22’inci dönem TBMM Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİTPA) Türk Grubu üyeliği görevinde bulunan Ayalan, 12 Ekim 2003 tarihindeki AK Parti 1’inci Olağan Kongresi`nde AK Parti MKYK üyeliğine seçildi. 2005 yılında MYK üyeliğine seçilerek Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. AK Parti 2’inci Olağan Kongresi`nde tekrar MKYK üyesi seçilen Ayalan, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapmıştır.

İyi düzeyde Almanca, orta düzeyde İngilizce bilen Ayalan, evli ve 4 çocuk babasıdır.