MURAT BAYBATUR

21 Nisan 1978'de Almanya'da doğdu. Baba adı Şaban, Anne adı Sevil'dir.

İş Adamı; Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölümünü bitirdi.

AK PARTİ Manisa Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi, AK PARTİ Manisa Kurucu İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yaptı. 2011 yılında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Manisa İl Başkanı olarak göreve getirildi.

1. ve 26. Dönem Manisa Milletvekilliği süresince TBMM'de Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİTPA) üyesi olarak görev yapmıştır. 27. Dönemde yeniden Manisa Milletvekili seçilen Baybatur; Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcüsü ve Uluslararası Asya Parlamenter Asamblesi (APA) üyesi olup halen görevlerine devam etmektedir.

22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde ve 23 Mayıs 2017 tarihinde yapılan 3.Olağanüstü Büyük Kongrede parti üst organı olan MKYK Üyeliğine seçilen Baybatur, 18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kongrede tekrar MKYK Üyesi seçilmiş olup, görevine devam etmektedir.

Almanca bilen Baybatur, evli ve 1 kız, 1 erkek çocuk babasıdır.