IŞIL  KURNAZ BALTACI

IŞIL KURNAZ BALTACI

Yüksek lisans ve doktora derecesini Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında almış olan Işıl Kurnaz Baltacı Aralık 2005’te Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak akademik hayata adım atmıştır. Baltacı, doktora tez çalışması kapsamında Türkiye işgücü piyasasında uyumsuz eşleşme ve aşırı eğitimlilik (overeducation) olgusunun varlığını araştırmıştır.

2011 yılında İsveç’te Linköping Üniversitesi, REMESO Göç, Etnisite ve Toplum Enstitüsü tarafından düzenlenen “Migration and Labor in A Global Economy” eğitim programına burslu öğrenci olarak seçilen Baltacı, 2015 yılında da İtalya’da Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından “Gender Economics and Society” alanında düzenlenen yaz okuluna araştırmacı olarak; 2017 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından düzenlenen 106. Uluslararası Çalışma Konferansı’na gözlemci olarak katılmıştır. Işıl Kurnaz Baltacı’nın araştırma alanları; sosyal politika, sosyal dışlanma, işgücü piyasaları, kadın istihdamı, genç işsizliği, eğitim- istihdam ilişkisi, uyumsuz eşleşme olgusudur.

Doktor Araştırma görevlisi olarak halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ders vermekte olan Baltacı, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen konferans, seminer ve eğitimlerde konuşmacı ve eğitmen olarak görev yapmış, çok sayıda Avrupa Birliği Teknik Destek ve Hibe Projesinde uzman olarak çalışmıştır. Ayrıca, NTV, cnbc-e, Bloomberg HT, TRT Türk ve TRT Haber gibi televizyon kanallarında gerçekleştirilen yayınlarda işgücü piyasası uzmanı ve ekonomi yorumcusu olarak yer almaktadır.