METİN  TARHAN

METİN TARHAN

1964 Tunceli doğumluyum. Yaklaşık 40 yıldır İstanbul’da yaşıyorum.  Halihazırda Bakırköy İlçesinde ikamet etmekte ve serbest Avukat olarak mesleki faaliyetlerimi kardeşim Av. İsmail TARHAN ile birlikte sürdürmekteyim. Jinekolog Operatör Doktor Belma Tarhan ile evliyim, iki çocuk babasıyım.

İlk, orta ve Lise öğrenimimi Elazığ’da tamamladım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Özel Hukuk” alanında lisansüstü öğrenim gördüm. Mesleki alanda bilimsel araştırma ve çalışmalarım vardır.

Genel olarak eğitim, çevre ve kültür alanında faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşlarının yanında,  özel olarak Alevi-Bektaşi toplumuna yönelik faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşunda kurucu, yönetici, aktif üye ve danışman olarak görev yaptım ve yapmaktayım.

Alevi-Bektaşi Kuruluşlarından; Eriklibaba Kültür Derneği kuruculuğu ve başkan olarak yöneticiliğini, Alevi Dernekleri Federasyonun kuruculuğu ve başkan olarak yöneticiliğini, Garipdede Dergahı danışmanlık ve deneticiliğini,  Dosteli Vakfı kuruculuğu  ve  Mütevelli heyet üyeliğini ile bir çok kuruluşta aktif üyelik ve danışmanlık görevleri yaptım ve yapmaktayım.

İslam’da sufizm ve tasavvuf konularında bilimsel araştırma ve çalışmalarda bulundum. İnançlar arası diyalog, karşılıklı hoşgörü, etkileşim ve birlikte yaşama kültürü konularında faaliyet yürüttüm.

Gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptım. Güncel konularla ilgili çok sayıda görüşlerim yazılı ve görsel medyada yer aldı. Bilimsel tartışma ve panellerde konuşmacı olarak bulundum. Dernek, vakıf ve kooperatiflerde genel kurul divan başkanlığını yürüttüm.  Sivil toplum faaliyetlerim nedeniyle birçok onursal başkanlık unvanıyla taltif edildim, birçok ödül aldım, saygın kişi olarak kabul gördüm.