NAZAN AYTOP

1968 yılında Eskişehir ili Çifteler ilçesinde Kafkas göçmeni bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldim. 1986 yılında Çifteler İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümünde okumaya hak kazandım. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Tarım ön lisans eğitimimi tamamladım.

Siyasete AK Parti Yenimahalle Kadın Kollarında başladım. 2010 yılında AK Parti Yenimahalle İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini aldım. 2014 -2018 yılları arasında Yenimahalle İlçe Belediye Meclisi üyesi olarak çalışmalarımı sürdürdüm. 2015 yılında Ak Parti Ankara İl Ana Kademede yönetim kurulu üyeliği, 2018 yılında AK Parti Genel Merkez MKYK yedek üyeliği görevini aldım.

Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli projelerde koordinatörlük yaptım.

Pek çok kadın ve aile ile ilgili dernekte aktif görev aldım. Halen yaşam boyu eğitim derneğinde yönetim kurulu üyesi ve Yek Adım Eğitim ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktayım. Projeler kapsamında memleketin pek çok il ve ilçesinde çalışmalar yürüttüm.

Türk lehçelerine hakim, evli ve 4 çocuk annesiyim.