ŞEBNEM  KOÇAKELÇİ

ŞEBNEM KOÇAKELÇİ

1977'de Bingöl’de doğdu.İlk,orta,lise tahsiline Bingöl lisesinde devam edip ailesinin işleri dolayısıyla Kocaeli iline yerleşmeleri sebebiyle lise son sınıfı Kocaeli'nde okuyarak İzmit Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Maltepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlayan Kocakelçi, halen Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İnovasyon ve Girişimcilik alanında Yüksek  Lisans eğitimine devam etmekte aynı zamanda da Aile Şirketlerinde Yöneticilik yapmaktadır. Şebnem Kocakelçi, siyasi hayatına 2004 yılında İstanbul AK Parti Kadıköy Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanı olarak başlamış; daha sonra AK Parti Ataşehir Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2009 ve 2012 yıllarında gerçekleştirilen AK Parti İstanbul 3. ve 4. İl Olağan Kongrelerinde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Kocakelçi İstanbul İl Başkanlığında her iki dönem boyunca Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti Bingöl Milletvekili olarak seçilen Kocakelçi, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti'nin İstanbul Birinci Bölge'den 18. sıra adayı olmuştur.Şebnem Kocakelçi, 2018 yılında gerçekleştirilen  AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5.Olağan Kongresi ile Kadın Kolları MKYK Üyesi seçilmiş ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi Birim Başkanı olarak görevini yürütmektedir.