İFFET POLAT
Deputy Chairman

İFFET POLAT

1968 yılında İstanbul’da doğdu. Lise öğrenimini Eyüp İmam-Hatip Lisesi’nde yaptı. 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu.2002 yılında AK Parti İstanbul Kadın Kollarının kurulmasında görev aldı. 2015 yılı Mart -Aralık ayı tarihleri arasında İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptı.5 Aralık 2015 tarihinde yapılan Kadın Kolları Kongresi ile  Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi oldu.2016-2018 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı ve İnsan Hakları Başkanlığı yaptı.Genel Merkez Kadın Kollarında Doğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi Koordinatörlüğü görevlerini de aynı dönemlerde birlikte yürüttü.24 Haziran 2018 Milletvekilliği seçimlerinde İstanbul 2.Bölge milletvekili olarak seçildi.

1994 itibaren  milletvekili seçildiği tarihe kadar Bilişim Sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalıştı. Teknoloji ve inovasyon konusunda faaliyet gösteren Bilişim İnovasyon Derneğinin, hasta ve hasta yakınlarına destek olan Uluslararası Fatıma Derneği'nin ve sokak çocuklarına yardım yapan Feda Derneğinin kurucusu ve gönüllüsüdür.BURA Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinin Yüksek İstişare Üyesi,Türgev Genel Kurul Üyesi,Türkiye Teknoloji Vakfı Girişimcilik ustalarındandır.Kadem üyesidir.

Polat, evli ve iki kız çocuğu annesidir.