SAMİR ALTUNKAYNAK
Deputy Chairman

SAMİR ALTUNKAYNAK

04.07.1973 tarihinde Mardin/Midyat’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini Adana’da ( 1984 Adana Havuzlubahçe İlkokulu, 1991 Adana İmam Hatip Lisesi)  tamamladı. 1991 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1995 yılında bitirdi. 1 yıl süren avukatlık stajı ve kısa dönem askerlikten sonra kurucusu olduğu Altunkaynak Hukuk Bürosunda 20 yılı aşkın süredir serbest avukatlık yapmakta.

AK Parti Genel Merkez Kurucu Siyasi ve Hukuki Başkanlığı ve MKYK üyeliği (2002-2006), AK Parti Ankara İl Başkanlığı İl Disiplin Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı (2006-2009), Ankara İl Başkanlığı il Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl  Seçim İşleri Başkanlığı (2009-2014) görevlerinde bulundu.  Haziran 2015 seçimlerinde Ankara 2. Bölge MV aday adayı oldu.

Hukuk  ve Değişim Derneği Kurucu Başkanlığı (2013-2015), Ankara Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Derneği Genel Sekreteri (2013-2015) Türkiye Maarif Vakfı Denetim Kurulu Başkan Vekili (2016-       ), görevlerinde bulundu. İyi düzeyde arapça ve orta düzeyde Fransızca bilmektedir. Bir kız çocuğu babasıdır.