20-06-2022 14:40:09

"2023 yolunda hem Türkiye'mizi, hem Adana'mızı güzel hizmetlerle buluşturmaya devam etmek için, çalışmalarımızı Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde sürdüreceğiz"

Genel Başkan Yardımcımız Jülide Sarıeroğlu, 2023 yolunda hem Türkiye'yi hem Adana'yı güzel hizmetlerle buluşturmaya devam etmek için yatırımları, projeleri ve çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sürdüreceklerini söyledi.

Sarıeroğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve diğer ilgililerin katıldığı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Köprülü Kavşağı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kavşağın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

AK Parti olarak iktidara geldikleri ilk günden itibaren özellikle ulaştırmayla alakalı konularda "Yol medeniyettir", "Gitmediğimiz, gidemediğimiz yer bizim değildir" düsturuyla politikalarını hayata geçirdiklerini anlatan Sarıeroğlu, Türkiye'nin dört bir yanını yollarla hava yollarıyla demir yollarıyla donattıklarını belirtti.

Sarıeroğlu, toplam 20 yıldır 10 milyar lirayı aşan bir yatırımla Adana'nın da hem ulaşım ağlarını daha da genişlettiklerini, demir yolu olmak üzere diğer konularla ilgili çok önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Ulaşım ağının 1052 kilometreye ulaştığını dile getiren Sarıeroğlu, "431 kilometrelik bir bölünmüş yol ağına ulaşmış durumdayız. Diğer taraftan bu 10 milyar liralık yatırımımıza ek olarak şu anda devam eden 11 projemiz daha var. Bu 11 projenin de toplam yatırım bedeli yine 5 milyar lirayı geçmiş durumda. Bu bağlamda ben Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla bugüne kadar emek veren tüm kıymetli bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Adana olarak maalesef belediyecilik hizmetleri anlamında çok talihsiz bir dönemden geçiyoruz. Kayıp yıllarımızı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sarıeroğlu, sadece yol anlamında değil, afetler döneminde de yine Bakan Karaismailoğlu'nun ne zaman arasalar hemen Adana'nın yardımına koştuğunu ve bütün imkanları seferber ettiğini bildirdi.

Açılışı yapılan kavşağın önemine değinen Sarıeroğlu, bu kavşağın OSB'nin gelişimini hızlandıracağını, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun can ve mal güvenliği açısından daha hassas bir noktaya gelmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kavşağın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"2023 yolunda hem Türkiye'mizi, hem Adana'mızı güzel hizmetlerle buluşturmaya devam etmek için doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, 84 milyon vatandaşımızın geleceğe huzurla bakmasını sağlayacak yatırımlarımızı, projelerimizi, çalışmalarımızı Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sürdüreceğiz. Bu bağlamda Adana bizim sevdamız, Adana'nın ihtiyaçlarını, taleplerini, eksikliklerini biliyoruz. Vatandaşlarımızın bizlerden beklentilerini çok iyi biliyoruz. Bu bağlamda 20 yıl nasıl var gücümüzle Adana için çalıştıysak inşallah vekillerimizle, teşkilatlarımızla, kabinemizle Sayın Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yol medeniyettir diyoruz. Ekonomiye, kalkınmaya gerçekten çok büyük katkıları var."