16-05-2022 17:45:04

"Ajanslara, algı sistemlerine paraları aktarıp sonra da 'param yok' deyip kenara çekilen bir anlayışla belediye yönetilmez"

Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya'da "Selçuklu Belediyesi 3. Yıl Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.

Usta, Selçuklu Kongre Merkezi'ndeki toplantıda, Selçuklu Belediyesinin çocuğundan yaşlısına, engellisinden ihtiyaç sahibine, hizmet yapılması beklenen hangi nokta varsa hizmet götürülmesi için büyük çaba ve emek sarf ettiğini söyledi.

AK Parti'nin yönetim ve eser siyasetinde temel noktasının insana hizmet etmek olduğunu vurgulayan Usta, "Konya, 2019 yerel yönetimler seçiminde büyükşehirler arasında birinci oldu. İnşallah 2024'teki hedeflerimizde de vadettiklerimizin üstüne daha fazlasını ekleyerek, daha iyisini yaparak hem vatandaşımızın memnuniyetini hem de hizmet beklentisini tam karşılayacağız. Hedefimiz, 2024 seçimlerinde de tüm Türkiye'de birinci olabilmek. Bunun için de hazırız, kimsenin endişesi olmasın." dedi.

Usta, Konya'nın yeni model belediyecilik çalışmalarıyla çoğu şehre örnek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Biz ürettiklerimizle ve başardıklarımızla anılmak istiyoruz. Birileri gibi ajanslara, algı sistemlerine paraları aktarıp sonra da 'param yok' deyip kenara çekilen bir anlayışla belediye yönetilmez. Maalesef İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de bunları görüyoruz. Bir tane vadettikleri anaokulunu bile yapamayanların gelip Konya'daki yeni model belediyecilik anlayışını görmelerini, incelemelerini tavsiye ediyoruz. Nasıl kaynak üretilir, kaynaklar nasıl kullanılır, üretilen kaynaklarla vatandaşa nasıl hizmet edilir, bence Konya'dan öğrensinler ve ellerinden geleni yapmaya çabalasınlar."

Usta, AK Parti hükümetinin eserlerini ortaya koyarak halkın teveccühüne talip olduğunu vurguladı.