17-06-2022 17:56:53

“AK Parti olarak 'sosyal kalkınma' diye okunması gereken bir isme sahip. O sosyal kalkınmanın gereği olarak buradayız”

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Sosyal Politikalar Başkanlığınca parti genel merkezinde düzenlenen "Sosyal Politikalarda 20. Yıl Çalıştayı"nda konuştu.

Şen, sosyal politikaların, AK Parti'nin önde gelen başarı alanlarından birisi olduğunu belirtti. Bu alanda yapılanların başlıklar halinde sıralandığında bile anlatmanın uzun süreceğini belirten Şen, "AK Parti olarak 'sosyal kalkınma' diye okunması gereken bir isme sahip. O sosyal kalkınmanın gereği olarak buradayız." dedi.

Şen, sosyal politikalar konusunda AK Parti'nin 20 yılda yaptığı düzenlemeleri aktararak çalıştayda ele alınacak başlıkların sosyal kalkınma için önem taşıdığını ifade etti.

SETA Toplum Masası Koordinatörü Talha Köse ise Sosyal Politikalarda 20. Yıl Projesi'nin amacını ve kapsamını anlattı. Son 20 yılda birçok alanda olduğu gibi sosyal politikalar alanında da sessiz devrim yaşandığını belirten Köse, bu sessiz devrimin hikayesinin özellikle akademik camiada yeterince anlatılmadığını söyledi.

Türkiye'nin, AK Parti'nin bu alandaki tecrübesinin önemine işaret eden Köse, "Bu tecrübenin başka ülkelere de aktarılması önemli. Akademisyenler olarak, bizlere zaman zaman bu tecrübeyi aktarmak için talep geliyor." diye konuştu.