02-11-2019 19:03:20

“AK Parti'nin 17 yıllık başarısının en önemli anahtarı kadınlardır"

Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Taksim'deki bir otelde "Siyasette Kadın Çalıştayı"na katıldı.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi ve Parlamentolararası Birlik ortaklığında yürütülen "Türkiye'de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" projesi kapsamında, Taksim'deki bir otelde "Siyasette Kadın Çalıştayı" düzenlendi.

Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, çalıştayın "Türkiye'de Karar Mekanizmalarına Kadınların Katılmasına Genel Bakış" başlıklı oturumunda konuştu.

Sarıeroğlu, partisinin Meclis'teki kadın milletvekili oranının yüzde 20 olduğunu, bu konuda farkındalığın arttığını söyledi.

Kadın temsiliyetinin sadece muhtarlık, meclis üyeliği, belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlık olarak görülmemesi gerektiğine işaret eden Sarıeroğlu, kadınların oy verme konusundaki refleksleri ve bakış açılarının siyasete yön verdiğini, AK Parti'nin en önemli gücünün, kadınlardan aldığı oy olduğunu vurguladı.

Sarıeroğlu, "AK Parti'nin 17 yıllık başarısının en önemli anahtarı kadınlardır. Siyasette kadınların aktif şekilde her alanda yer almasıdır. Bir anlamda kadınlar siyasetin öznesi haline gelmiştir." dedi.

Meclis kürsüsünde kadınları daha fazla görmek istediklerini dile getiren Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Kadın hassasiyetiyle ortak akılla tüm siyasi partiler olarak ortaya koyacağımız performanslarla birçok konuyu çözebiliriz. Birlikte ülkemizin ilerlemesini sağlayabileceğimiz, güçlü adımlar atabileceğimiz birçok alan var. Genel merkezlerde yönetim kademesindeki kadın temsiliyeti, partilerin kadın politikaları açısından çok önemli. Türkiye'nin 17 yıllık serüveninde kadın konusu, devrim niteliğinde düzenlemeler yapıldığı ve en önemli başarı gösterilen alanlardan biri. İstihdamdan eğitime, sağlıktan çalışma hayatına kadar her alanda kadınlarla ilgili çok kıymetli çalışmalara imza atıldı."

2018-2023 yıllarını kapsayan Kadının Güçlendirilmesi Strateji Belgesi'nin hayata geçirildiği hatırlatan Sarıeroğlu, stratejik hedefler, insan kaynağı ve bu alanı siyaset üstü görme yaklaşımıyla çok daha güçlü hedeflere ulaşacaklarına inandığını dile getirdi.

Genel Başkan Yardımcıları Kaya ve Sarıeroğlu, konuşmalarının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.