Yükleniyor...

Basbakan Yildirim, Fransa Disisleri ve Uluslararasi Kalkinma Bakani Ayrault’u kabul etti

 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde gerçekleşen ve yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Yıldırım, FETÖ ile mücadelenin hukuk devleti ilkesi ve insan haklarına saygı temelinde sürdürüldüğünü ve bu mücadelede uluslararası iş birliğinin önem taşıdığını kaydetti.

Yıldırım, bu bağlamda terörden muzdarip olan Fransa’nın, bulunduğu ülkelerin istikrar ve güvenliğine de tehdit teşkil eden FETÖ ile mücadelede Türkiye ile dayanışma sergilemesinin önem arz ettiğini vurguladı.

Türkiye’nin FETÖ’nün yanı sıra PKK ve DEAŞ başta olmak üzere diğer terör örgütleriyle de mücadele ettiğini belirtenYıldırım, terörle mücadele konusunda Fransa ile yürütülen iş birliğinin geliştirilmesi yönündeki iradeyi de dile getirdi.

Görüşmede, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel gelişmeler konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. 

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.