27-01-2021 21:41:33

"Bu ülkenin yapıcı bir muhalefete ihtiyacı var”

Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziosmanpaşa 7. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana milletin refahı ve huzuru için çalıştığını söyledi. AK Parti iktidara gelmeden önce meydana gelen depremlerde yaşananları hatırlatan Kaya, "5 gün boyunca deprem bölgesine ulaşılamadı bu ülkede. Elazığ'da deprem oldu. Devletimiz saatler içinde tüm kadrolarıyla orada oldu." diye konuştu.

CHP'nin muhalefet anlayışını da eleştiren Kaya, şunları söyledi:

"Bugün Cumhurbaşkanımıza 'sözde' diyen, vatan için şehadete yürüyen askerine, polisine, hakimine 'militan' diyen bir ana muhalefet partisi var ve bu ana muhalefet partisi bu ülkenin kurucu partisi olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Bu ana muhalefet partisi ülkenin bütün kurumları için yıkıcı bir dil kullanıyor. Bunun karşısında bir kadın olarak, bir anne olarak üzülüyorum. Çünkü bu ülkenin yapıcı bir muhalefete ihtiyacı var. Ama muhalefet böyle bir siyaset dili kullanmıyor. Muhalefetin dili bir siyasetsizlik ve devletin kurumlarını itibarsızlaştırma dili."

AK Parti'nin bu siyaset diline cevap vermeyeceğini vurgulayan Kaya, "Biz onların kirli diline alet olmayacağız, geçit vermeyeceğiz. Hizmetlerimizi ardı ardına devam ettireceğiz. Karşımızdaki bu çukur muhalefete rağmen her gün hizmet kervanımızı yürütmek zorundayız." diye konuştu.

HDP Esenyurt İlçe binasında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve diğer yasa dışı pankart ve afişlerin asılı olmasını eleştiren Kaya, "Burada terör örgütü liderinin resimlerini gördük mü? Gördük. Adeta teröre insan yetiştirme merkezi haline gelen bu yerler CHP belediyesi temizlik işlerini gerçekleştiriyor. Bunlar terörist başının resminin asılı olduğu, terörist yetiştirme merkezi olan yeri temizlemekten utanmıyor mu? Bunu da milletimize anlatacağız. Bu kirli ittifakı ortaya koyacağız." ifadesini kullandı.

PKK tarafından kaçırılan çocukları için mücadele veren Diyarbakır annelerinin de her zaman yanında olacaklarını vurgulayan Kaya, "Bu ülkenin gencecik çocukları, kızları HDP binalarından dağa çıkarılıyor. Anneler evlatlarının geri dönmesi için orada bekliyor. Biz Diyarbakır annelerini görmezden gelenlere inat onların yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.