25-10-2020 20:12:30

"Ne zaman huzurunuza gelsek, ne zaman Tayyip Erdoğan sizin yanınıza, yörenize gelse Malatya bize gönlünü açıyor"

Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Malatya İl Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda yapılan 7. Olağan Kongresi'nde konuşma yaptı.

Kandemir, gönüllerinin birlikte attığı, aynı heyecanı duydukları, dünyaya meydan okurken Anadolu'nun yüreğini arkalarında hissettiği illerden bir tanesinin Malatya olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin yeni bir siyaset dili inşa ettiğini, Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşurken Malatya'ya güvenip konuştuğunu dile getiren Kandemir, şöyle dedi:

"Recep Tayyip Erdoğan haktan yana taraf olmanın, adaletin mücadelesini yapmanın yeryüzüne bu medeniyetin değerleri ile 'Biz varız' demenin sesini, sözünü yükseltiyorsa eğer, Malatya var da onun için sesini, sözünü yükseltiyor. Onun için Malatya'ya şükran borçluyuz. Ne zaman huzurunuza gelsek, ne zaman Tayyip Erdoğan sizin yanınıza, yörenize gelse Malatya bize gönlünü açıyor. Biz dünyaya haktan taraf olmanın, adaletin mücadelesini yapmanın örnekliğini sergiliyoruz. İnsanlığın değerlerinin, insanlığın adeta paramparça olduğu bir yüzyılda, insanlığın siyasi liderliğini temsil eden büyük ülkelerin sözlerinin adeta silikleştiği bir dönemde, kimsenin mazlumların yanında durmaya cesaret edemediği, paramparça insanlık değerlerinin maalesef gözümüzün önünde akıp gittiği bir tarihi dönemde AK Parti yeni bir şey söylüyor. Bunu söylerken sizlerden aldığımız cesaretle söylüyoruz, tarihten aldığımız ilhamla söylüyoruz. Onun için şükran borçluyuz biz Anadolu'ya şükran borçluyuz biz Malatya'ya. Malatya yanımızda durdukça, başımızda Recep Tayyip Erdoğan oldukça söyleyecek çok sözümüz, yürüyecek çok yolumuz var."