25-10-2020 19:36:51

"Sayın Cumhurbaşkanımıza o ağır hakareti eden Wilders, bu millet sana asla bu hakkı vermez. O ettiğin hakaret bu ülkeye 82 milyonun Cumhurbaşkanına sen bu lafı edemezsin"

Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Malatya İl Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda yapılan 7. Olağan Kongresi'nde konuşma yaptı.

Kaya, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders'in, Türkiye Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan karikatür paylaşımına tepki gösterdi.

Kaya, kongreleri adeta bir düğün günü yapacaklarını, coşku ve heyecanla 2023'e doğru emin adımlarla yürüyeceklerini söyledi.

Dünya mazlumlarının umudu bir Genel Başkanları olduğunu belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız yüzde 52'nin oyu ile bu milletin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanımız milletin desteği ile hizmette dünyada güçlendikçe saldıranlar artıyor. Bir bakıyorsunuz Fransa'dan saldırı geliyor. Bir bakıyorsunuz bir başka gün Hollanda'dan ırkçı sözde özgürlük partisi ama ırkçı ve faşist partiden geliyor, özgürlük tırnak içinde. Avrupa'nın özgürlük anlayışına geçmişten bugüne hep birlikte çok şahit olduk. Onların demokrasi anlayışının ne olduğuna hep birlikte şahit olduk. 2017 yılında referandum için gittiğimizde Hollanda'da bana ve Türk vatandaşlarımıza yapılan o antidemokratik saldırıyı unutmadık. Ben asla da hayatım boyunca unutmayacağım. Wilders, Sayın Cumhurbaşkanımıza o ağır hakareti eden Wilders, bu millet sana asla bu hakkı vermez. O ettiğin hakaret bu ülkeye 82 milyonun Cumhurbaşkanına sen bu lafı edemezsin. Avrupa kendi değerleri ile çelişir haldedir. Avrupa ırkçılık ve faşizmin bugün maalesef her geçen gün tırmandığı bir yer olmaktadır.

İnanç özgürlüğü Avrupa'da maalesef ayaklar altına alınmaktadır. Peygamber Efendimize dil uzatan karikatürler, farklı görseller Avrupa'nın farklı yerlerinde asılmakta. Türkiye, Orta Doğu'nun ve Avrupa'nın aslında tüm mazlum insanların, Afrika'daki mazlumların yürekli sesi. Türkiye bu mazlum coğrafyaların sesi olmaya, inanç özgürlüğünün, demokrasinin teminatı olmaya devam edecek."