03-02-2021 18:50:57

"Yakın zamanda yargı alanında, ekonomi alanında, siyaset alanında birçok reforma imza atılacak”

Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz, Çankırı İl Başkanlığı 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Demiröz, AK Parti'nin milletin hamuru ile kurulan bir parti olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 11,5 milyona yakın delegesinin olduğunu, dünyada böyle bir sivil toplum örgütünün bulunmadığını ifade eden Demiröz, "Hiçbir zaman için Türkiye'de yöresel milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik yapmadık. Doğudan batıya her yere hizmet götürmeye devam ediyoruz." dedi.

Anayasa'nın daha önce değiştirilmek istendiğini ancak ortak bir noktada buluşulamadığını belirten Demiröz, "Yakın zamanda yargı alanında, ekonomi alanında, siyaset alanında birçok reforma imza atılacak. Bir darbe anayasanın 19 kez değişmesinden sonra halen yamalı bohça gibi anayasamız var. Bu anayasayı daha önce değiştirmek istedik. Eşit şekilde üçer kişilik ortak kurul kuruldu ama maalesef ortak bir noktada buluşulamadı. Muhalefet partileri yanaşmadı. Çünkü onlar sadece vesayet ve illegal örgütlerden destek alıyorlar. Onlar millete dayanmıyorlar. Biri dağa dayanıyor, birisi darbelere dayanıyor diğeri de zaten kiralık vekillerle parti kuruyor." diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olaylara da değinen Demiröz, şöyle devam etti:

"Ben 1970-1980 yıllarını,12 Eylül'ün öncesini çok iyi biliyorum. Biz bu filmleri gördük. Biz bunları biliyoruz. Hiç kimseye fırsat vermeyiz merak etmeyin. Çünkü Türkiye çok şeyler atlattı. Vesayet odaklarını geride bıraktı. Halen başörtüsünden rahatsız olanlar var. Biz bu ülkede başörtüsünü serbest bırakırken, çabuk unutuluyor, en büyük desteğimiz millet. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Muhalefet içinde CHP'de sağduyulu kardeşlerimiz de var.  Onlara sesleniyorum, kendinize gelin, Genel Başkanınızı uyarın, adam dengesini kaybetmiş, ona dikkat edin."