12-02-2021 21:40:00

"Yine aynı zihniyet, sağlığa, ulaşıma nasıl engel olduysa, dalga geçtiyse aynı mantıkla uzayla ilgili yapmış olduğumuz programa da karşı çıkıyor"

Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemiyle katıldığı Mardin İl Gençlik Kolları Başkanlığının 6. Olağan Kongresinde, siyasette gençlerin önünün AK Parti tarafından açıldığını belirtti.

Yaklaşık 20 yıllık iktidarları döneminde hep inşa eden tarafta olduklarını ancak muhalefetin hep engellemeye çalıştığını vurgulayan Dağ, şöyle konuştu:

"Biz ne zaman 'bir yere yol yapalım' diyecek olsak dava açıp engelleyenler kimler, 'biz şehir hastaneleri yapalım' desek kimler engel oluyor? Kim inşa ediyor, kim engel oluyor?  20 yıl boyunca geldiğimiz nokta bu. Şimdi Cumhurbaşkanımız uzay ile ilgili vizyonumuzu ortaya koydu. Yine aynı zihniyet, sağlığa, ulaşıma nasıl engel olduysa, dalga geçtiyse aynı mantıkla uzayla ilgili yapmış olduğumuz programa da karşı çıkıyor."

Bölgenin teröre geçit vermediğini vurgulayan Dağ, bugünlerde yargı ve ekonomi reformundan bahsettiklerini anlatarak şöyle devam etti:

"AK Parti kurulduğundan bugüne hep reform yaptı. Önce askeri vesayeti, sonra yargı vesayeti sonra FETO vesayeti, bu ülkenin önündeki engelleri ortadan kaldırdık. Biz hep gelişmenin ilerlemenin partisi olduk. Yeniliklere açık olduk. Ama ülkeyi yönetmekten kaynaklı mecburiyetten 15 Temmuz'da da, 17-25 Aralık’tan sonra da bazı kararlar almamız gerekiyordu. OHAL'i de bazı mevzuatları da bu sebebiyetle yaptık. Birileri yine sabote etmez ise şimdi reform sürecinde bu ülkenin 84 milyonun her bir bireyinin kendi içinde göreceği reform sürecini hep birlikte hayata geçireceğiz. "

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Tarık Atlı İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

Kongreye, AK Parti Mardin Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel, Cengiz Demirkaya, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile partililer katıldı.