Yalova’ya son 14 yılda 46,2 milyon TL çevre ve şehircilik yatırımı yaptık

Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik. Ülkemizi geliştirmek ve güzelleştirmek için yoğun şekilde çalışarak 14 yılda önemli düzenlemelere imza attık.

Altyapı ve üstyapıda devrim niteliğindeki projeleri hayata geçirdik. Kaynaklarımızı verimli kullanarak temiz şehirler, yaşanabilir alanlar inşa ettik.

ÇEVREYİ KORUYORUZ, ATIKLARI DEĞERLENDİRİYORUZ

• 1 adet Tanker Temizleme

• 2 adet Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma

• 4 adet Tehlikesiz Atık Geri Kazanım

• 3 adet Ambalaj Atığı Geri Kazanım

• 1 adet Tehlikeli Atık Geri Kazanım

• 5 adet Atık Kabul Tesisini şehre kazandırdık.

Ayrıca Yalova ilinde 1 adet katı atık düzenli depolama tesisi ile 233.009 kişiye hizmet verilmektedir.

ATIK SULARI ARITIYORUZ

Atık suların geri dönüşümünde önemli adımlar attık. Yalova’da 2003 yılında yalnızca 3 adet olan atık su arıtma tesisini 5’e çıkardık. İl genelinde atıksu arıtma hizmeti alan belediye nüfusu 198.552 kişidir.

Yalova’daki Atık Su Arıtma Tesisi Sayısı

2003 3

2016 5

ALTYAPIYI GELİŞTİRİYORUZ, ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ BİTİRİYORUZ

Çevre katkı paylarından yerel yönetimlere ayrılan payı artırdık. Çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yatırımlar kapsamında 2003-2016 yılları arasında Yalova için yaklaşık 6,8 milyon TL ödenek ayırdık.

Bu dönemde Yalova’daki belediyelere 21 adet çevre temizlik aracı hibe ettik.

TEMİZ HAVA, SAĞLIKLI YAŞAM

Yalova ilinde hava kalitesini daha da iyileştirdik. Marmara Temiz Hava Merkezi’ne bağlı Yalova İlinde 3 adet hava kalitesi izleme istasyonu kurduk.

KİMLİKLİ ŞEHİRLER, GÜVENLİ YAŞAM, KENTSEL DÖNÜŞÜM

Son 14 yılda yapılan yatırım ve atılımlar Türkiye’yi ekonomik ve sosyal yönden ileriye taşıdı. Bu ilerleme hayatın her alanına yansıyor: yaşam kalitesi artıyor, eğitim seviyesi yükseliyor, yüzler gülüyor.

Bu olumlu tablonun devamı ve vatandaşlarımızın hayat standartlarının daha da yükselmesi için Kentsel Dönüşüm hamlesini başlattık.

Kentsel Dönüşümle;

Öncelikli afet riski altındaki alanların dönüşümü tamamlanacak, güvenilir, yalıtımı tam olarak sağlanmış, asgari konfor koşullarına sahip, enerji tasarrufu sağlayan ve çevre dostu yapılar inşa edilecek, yerel malzeme kullanımı teşvik edilecek, üretim sektörü hareketlenecek, yeşil çevre ve sosyal donatı alanlarıyla bütünleşen kent merkezlerimiz daha da güzelleşecek ve 24 saat yaşayan şehirler oluşturulacak.

Bu kapsamda;

Yalova İli Merkez İlçesinde 1 adet “Riskli Alan” ilan edildi. Riskli alanın toplam büyüklüğü 9.89 hektar, toplam nüfusu 1.461, toplam bina sayısı 246, toplam birim sayısı yaklaşık 416’dır.

Bu risk alanlarında yapılacak dönüşüm çalışmalarıyla Yalova İlinde güvensiz yapılaşmanın önüne geçilecek, sürdürülebilir yaşam alanları oluşturulacak. 473 adet binada, 1.420 adet birimin risk tespiti yapılmıştır. Bu binalardan 359 adeti yıkılmıştır.

Yalova  iline kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar yaklaşık 2 milyon TL kaynak ayırdık.