Malatya’da son 14 yılda Enerji ve Tabii kaynaklar alanında 500 milyon tl yatırım yapıldı

Ülkemizin artan enerji talebini dikkate alıyor ve denenmemiş enerji çözümlerine yöneliyoruz. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veriyor, yurtiçi enerji üretimini artırıyoruz. Yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlayacak şekilde değerlendiriyoruz. Enerji sektörünü büyüterek geleceğin Türkiye’sini teminat altına alıyoruz.

İHTİYACA CEVAP VERDİK

ELEKTRİK ÜRETİMİNİ ARTIRDIK

Malatya’ ya 2002 yılında elektrik üretim tesisleri yatımı dahil 4,5 milyon TL enerji yatırımı yapılmışken, 2003 - 2015 yılları arasında 468,7 milyon TL, 2016 yılının ilk yarısında ise  26,8 milyon TL enerji yatırımı yapıldı.

Son 14 yılda devreye giren yeni santraller ve kapasite artışları ile birlikte 90,7 milyon TL yatırım tutarında  57 MW kurulu güce sahip santral kazandırıldı.

Ayrıca Malatya ilimizde 113 MW toplam kurulu güce sahip 10 santralin inşası devam etmektedir.

Malatya’ da son 14 yılda yaklaşık 327,6 milyon TL elektrik sektörü yatırımı yapıldı.

Malatya’da 2002 yılında 15.487 km olan elektrik dağıtım hattı uzunluğunu 21.187 km’ye çıkardık.

Müşteri memuniyetini temel aldığımız yeni dönemde elektrikle ilgili tüketici sorunlarının hızla çözümü adına çağrı merkezlerinin kurulması ve genişletilmesine hız verdik. Artık vatandaşlarımız çağrı merkezlerini aradıklarında operatöre bağlanma seçeneğine ulaşma süresi 45 saniyeden fazla olmayacak.

Bu çalışmalarımızın ve yatırımlarımızın neticesinde Malatya ilimizde  398.123 elektrik abonesinin aldığı hizmet kalitesini artırdık.

MALATYA’ DA YILLIK ELEKTRİK YATIRIM MİKTARLARI

2002   4,5 milyon TL

2016   9,3 milyon TL

ENERJİ VE DOĞAL KAYNAKLAR SEKTÖRLERİNİN HER ALANINA YATIRIM YAPIYORUZ

Enerji sektörünün tüm alanlarında yapılan yatırımlarla üretim kapasitesini artırdık. Madencilik ile petrol ve doğal gaz sektörlerinde yatırımların önünü açtık.

2002-2016 yılları arasında madencilik sektörüne 9,3 milyon TL, petrol ve doğal gaz sektörüne 163,4 milyon TL yatırım yapılmasını sağladık.

MALATYA DOĞAL GAZA ALIŞTI

Vatandaşımızın temiz hava ve kaliteli ısınma ihtiyacını gidermek için doğal gaz yatırımlarına önem verdik. 2002 yılında yalnızca 9 ilimiz doğal gazdan faydalanıyorken 2016 yılında 78 ilimizi doğal gaza kavuşturduk. 2018 yılında ise tüm Türkiye’ye doğal gaz ulaştıracağız.

2006 yılında doğal gaz ile tanıştırdığımız Malatya’ da Merkez, Yeşilyurt ve Battalgazi bölgelerine doğal gaz arzı sağladık. İlimizde şu an 135.386 doğal gaz abonesi bulunmaktadır.

Malatya’da doğalgaz dağıtım hattı uzunluğu 1.188 km’ye ulaştırıldı.

Sosyal Devlet olmanın gereği olarak Malatya ilimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2002’den 2016 yılının Haziran ayına kadar toplam 78.352.788 TL değerinde 263.424 ton kömür yardımında bulunulmuştur.

2023 HEDEFLERİMİZ

•          Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye alarak enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ve arz güvenliğinin sağlanması,

•          Temiz enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretim portföyü içindeki oranının yükseltilmesi,

•          Rüzgâr enerjisi kurulu gücünün 2023 yılına kadar 20.000 MW’a çıkarılması,