Belediye Başkanlarımız

Darende

MEHMET ÇINAR

Yeşilyurt

1977 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1999 yılında Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2004 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Şu anda da İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Ana Bilim Dalı’nda doktora çalışmalarına devam etmektedir. 2006-2008 yılları arasında Genç MÜSİAD’da Kurucu Başkanlık görevinde bulundu. 2009 yılında Malatya Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi. Malatya Belediyesi Daimi Encümen ve İmar Komisyonu üyeliği yaptı. 2009-2014 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 2014 Mahallî İdâreler Seçimleri’nde Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyesi seçildi ve Başkan Yardımcılığı görevi yaptı. Başkan Yardımcılığı sırasında Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri, İmar ve Şehircilik, Park Bahçeler Müdürlüklerinin kuruluşunda bulundu. Mayıs 2018’de Belediye Başkanlığı görevini devralıncaya kadar Yeşilyurt Belediyesi’nde İmar Komisyon Başkanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde İmar ve Ulaşım Komisyon Başkanlığı görevlerinde de bulundu. Gerek Başkan Yardımcılığı gerekse de Başkanlık yaptığı süre içerisinde Yeşilyurt için önemli projelere imza atan ÇINAR, 2014’te Büyükşehir statüsü kazanan Malatya’nın iki merkez ilçesinden biri olan Yeşilyurt’u -yolları, kaldırımları, yeşil alanları, sosyal ve kültürel donatıları bakımından- adına yakışır nitelikte modern bir ilçeye dönüştürmek için yoğun gayret gösterdi. Çalışmalarında istişâreye büyük önem veren Mehmet ÇINAR, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum örgütleriyle sürekli temas hâlindedir. Evli ve üçü erkek, biri kız olmak üzere dört çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.