25. Dönem Milletvekili Listesi

Necdet Ünüvar

Necdet Ünüvar, 6 Haziran 1960'ta Adana Ceyhan'da doğdu. Babasının adı Halil, annesinin adı Müzeyyen'dir.

Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Necdet Ünüvar; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İç Hastalıkları ile Endokrinoloji ve Metabolizma ihtisaslarını Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı. Doçent ve profesör oldu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. 12.12.2002-08.05.2007 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

23. ve 24. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. 6 Araştırma Komisyonunda görev yaptı: 3'ünde Başkanlık (Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı, Bilişim ve İnternet, Sağlıkta Şiddet), 1 Başkanvekilliği (Kayıp Çocuklar), 2 Üyelik (Muhsin Yazıcıoğlu). 2 İhtisas Komisyonunda görev aldı: 23. ve 24. Dönem Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı. 24. Dönemde de 31.01.2013 tarihinde Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığına seçildi. Ayrıca Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı olarak görevi devam etmektedir. Ünüvar’ın, Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu üyeliği de devam etmektedir.

Evli ve 3 çocuk sahibi olan Ünüvar'ın  "Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıklarında Tedavi"," "Her Dem Erdem" ve "Dijital Siyaset" adlı 3 kitabı bulunmakta ve ingilizce bilmektedir.

Fatma Güldemet Sarı

1970 Darende doğumlu. İlköğrenimini Adana Atatürk İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde bitirdi.

1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.

1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

1996 – 2010 yılları arasında İstanbul, Mersin ve Adana illerinde muhtelif projelerde mimar olarak çalıştı. Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’de şirket ortağı. Aynı zamanda Sarılar Mimarlık Ltd. Şti.’de şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Çok iyi derecede İngilizce bilmekte. Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.

Aktif siyaset hayatına 2008 yılında AK PARTİ  Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı.

2011 yılı genel seçimlerinde Adana  7. Sıra  milletvekili adayı oldu.

2012 – 2014  yılları  arasında  AK  PARTİ  Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Milletvekili aday adayı olana kadar bu görevine aralıksız  devam etti.

25. ve 26. Dönemlerde Adana Milletvekili seçildi. 64. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevlendirilmiştir.

Sadullah Kısacık

1977 Yılı Adana Doğumlu.

Endüstri Yüksek Mühendisi, Yönetim Danışmanı

İşletme Fakültesinde Stratejik Yönetim alanında İşletme Yüksek Lisansını Tamamlayarak (MBA) Stratejist Ünvanını aldı.

Siyaset Hayatına 2002 Yılında Adalet ve Kalkınma Partisinin Kurulması ile başladı.

2005-2007 Yılları arasında AK Parti Yüreğir İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde Bulundu

2009-2011 Yıları arasında AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı Görevini Yürüttü.

2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Adana Seçim Koordinasyon Başkanlığı Yaptı.

Talip Küçükcan

Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesidir.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı , Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı.

Talip Küçükcan Uludağ Üniversitesi’nden mezun oldu (1986). Londra Üniversitesi’nde yüksek lisans (1990), Warwick Üniversitesi’nde doktora yaptı (1997) ve iki yıl süre ile İngiltere’de aynı üniversitede Etnik İlişkiler Araştırma Merkezi’nde doktora sonrası bilimsel araştırmalar yürüttü. T.D.V İslam Araştırmaları Merkezi’nde çalıştı. Marmara Üniversitesi’ne Din Sosyolojisi Öğretim Üyesi olarak atandı ve aynı üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde profesör oldu.

Küçükcan YÖK Başkan Danışmanlığı (2009-2013), Marmara Üniversitesi Senatosu ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Kurucuları arasında yer aldığı Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (Seta) Vakfı Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Direktörlüğü (2007-2010), Seta Vakfı Dış Politika Direktörlüğü (2010-2013), Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü (2011-2014) görevlerinde bulundu. TRT’de yayınlanan Enine Boyuna ve Açı programlarında moderatörlük ve yorumculuk yaptı.

Uluslararası Insight Turkey Dergisi Editörlüğü görevinde bulundu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Dönem Başkanı tarafından Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlük ile Mücadele Özel Temsilcisi olarak atandı (2014-2015). Bu görevi dolayısıyla çeşitli ülkelerde din özgürlükleri konusunda  incelemelerde bulundu, AGİT Daimi Konseyinde raporlar sundu. Ortadoğu siyaseti, Türkiye-AB ilişkileri ve uluslararası göç ve mülteciler, azınlıklar ve din özgürlükleri başta olmak üzere dış politika konularında çalışmalar yapan Küçükcan, bu konularda  AGİT, NATO, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu, ABD Senatosu ve çeşitli üniversitelerde konferanslar verdi.

Yayınlarından bazıları

KİTAPLAR

Politics of Ethnicity, Identity and Religion: Turkish-Muslims in Britain, Avebury: Ashgate, December, 1999

EuroTurks and Turkey-EU Relations: The Dutch Case, (co-authored with V. Gungor), Turkevi Research Centre, Amsterdam, 2006

AB Ulkelerinde Din-Devlet Iliskileri, (State-Religion Relations in EU Countries), (co-edited with Ali Kose) Istanbul: Center for Islamic Research, 2008.

Turks in Europe: Culture, Identity and Integration, (Co-edited with V. Gungor), Amsterdam: Turkevi Research Centre, Amsterdam, 2009.

MAKALELER

“European Views of Turkish Foreign Policy”, (with M Kucıkkeles), Insight Turkey, Vol. 15, No 1, 2013, pp. 127–144

“Are Muslim Democrats a Threat to Consolidating Freedom of Religion? The Turkish Case”, in Allen Hertzke (ed.), The Future of Religious Freedom, Oxford: Oxford University Press, 2012, pp. 270–289

“Dritto e Religione in Turchia”, in Alesseandro Ferrari (ed.), Diritto e Religione nell’Islam Mediterraneo, Bologna: Societa Editriceil Mulino, 2012, pp. 283–304

“Derecho Y Religion En Turqia”, Revista General de Derecho Canónico y Derecho Eclesiástico del Estado, Number 28, 2012, pp. 1–16.

″Sacralization of the State and Secular Nationalism: Foundations of Civil Religion in Turkey”, The George Washington International Law Review, 2011, Vol. 41, No.4, 2010, pp. 963–983

“State, Religion and Law in Turkey”, in Electing Faith: Intersection of Law and Religion in Politics Around the World, Boston College Law School & Religion Program, 2008, pp. 59–74

“Turkish Migrants, Social Capital and Culturalist Discourse in Turkey-EU Relations”, in Dietrich Jung and Catharina Raudvere (eds.), Politics, Religion, and Turkey's EU Accession, London: Macmillan Press, 2008, pp. 199–221

“Bridging the European Union and Turkey: The Turkish Diaspora in Europe”, Insight Turkey, Vol 9, Number 4, pp. 85–99.

“Les Politiques, les Discours Politiques et l’Islamophobie”, in L’Intolerance Et La Discrimination Envers Les Musulmans, Strasbourg: Cojep International, 2007, pp. 149–155.

“Challenges to Political Leadership in Combating Islamophobia”, Muslim Public Affairs Journal, Winter, 2007, pp. 75–80.

‘The Making of Turkish-Muslim Diaspora in Britain: Religious Collective Identity in a Multicultural Public Sphere’, Journal of Muslim Minority Affairs, Volume 24, No. 2, 2004, pp. 243–258.

‘Dominant Discourses and Policies of Multicultural European Countries on National Identity and Religion in Public Schools’ in Milan Mesic (ed.), Perspectives of Multiculturalism: Western and Transitional Countries, FF Press & Croatian Commission for UNESCO, Zagreb, pp. 113–123.

‘State, Islam and Religious Liberty in Modern Turkey: Reconfiguration of Religion in the Public Sphere’, Brigham Young University Law Review, Volume 2003, No: 2, pp. 475–507.

Mehmet Şükrü ERDİNÇ

Mehmet Şükrü Erdinç, 4 Ocak 1976'da doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Makbüle'dir. İlkokuldan sonra Orta ve Lise tahsilini Adana İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır. Avukat; Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesini bitirdi. Adana Barosuna kayıtlı olarak 2011 yılına kadar on yıl süresince avukatlık yaptı.

12 Haziran 2011 Yılında yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde Adana’dan Milletvekili seçilerek TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak yer aldı. AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

Hukuk eğitimini Çukurova Üniversitesi Özel Hukuk Yüksek Lisansına devam ederek sürdürmektedir. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Erdinç, evli ve ikisi kız biri erkek 3 çocuk babasıdır.