26. Dönem Milletvekili Listesi

Ahmet Davutoğlu

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 26 Şubat 1959’da Konya’da doğdu.

1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi bölümlerinden çift anadal yaparak mezun oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde Doktora yaptı.

1990 yılında, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde yardımcı doçent ünvanı ile çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi bölümünü kurdu ve 1993 yılına kadar bu bölümün başkanlığını yürüttü.

1993 yılında doçentlik unvanını,1999 yılında profesörlük unvanını aldı. 1995-2002 yılları arasında İstanbul’da farklı üniversitelerde ders verdi ve yönetici kadrolarında görev aldı.

Dış politika konusunda Türkçe ve İngilizce kaleme aldığı çok sayıda eseri bulunmaktadır. Ayrıca eserleri Arapça, Arnavutça, Farsça, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça ve Yunanca başta olmak üzere çeşitli dillere tercüme edildi.

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Foreign Policy Dergisi’nin 2010, 2011 ve 2012 yıllarında “İlk 100 Küresel Düşünür” listesinde yer aldı.

2012 yılında Time Dergisi’nin seçtiği  “En etkili 100 kişi” arasında ismi yer aldı.

Woodrow Wilson Kamu Hizmeti Ödülü (2010), AMSS UK Building Bridges Ödülü (2010),  Uluslararası Hümanistler Ligi 21. Yüzyılın Lideri Ödülü (2012) ve Makedonya Dostluk Ödülü (2012) gibi ödüller başta olmak üzere bir çok ödül aldı.

2002 yılının Kasım ayında Başbakan Dışişleri Başdanışmanlığı görevine atandı ve 2009 yılının Mayıs ayına kadar Başbakan Başdanışmanlığı görevini sürdürdü. Görev süresi boyunca dış politikanın oluşturulması ve uygulanmasında etkin bir rol oynadı.

1 Mayıs 2009 tarihinde 60. T.C. Hükümeti’nin Dışişleri Bakanı olarak atandı. 61. T.C. Hükümeti’nde de Dışişleri Bakanı olarak görevine devam etti.

Ortadoğu ve Balkanlardaki sorunların çözülmesi amacıyla yürütülen barışı inşa ve arabuluculuk çabalarında Dışişleri Bakanı ve Dış Politika Danışmanı olarak aktif bir rol oynadı.

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 27 Ağustos 2014 tarihinde yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde AK Parti Genel Başkanı seçildi.

29 Ağustos 2014 tarihinde AK PARTi Genel Başkanı olarak 62. Hükümeti kurdu.

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde geçerli oyların tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.

Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde kurulan ilk seçim hükümetinde (63. Dönem) Başbakan olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 24 Kasım 2015 tarihinde 64. Hükümet'i kurmuştur.

Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir.

Mustafa BALOĞLU

1 Ocak 1967 de Konya  Akşehir'de doğdu. Annesinin adı Nuran, Babasının adı Kemal'dir. Konya Milletvekili, Genel cerrahi uzmanı;

İlk orta ve lise öğrenimini Akşehir'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi.İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde genel cerrahi alanında uzmanlığını yaptı.

Kütahya E-tipi cezaevi, Akşehir devlet hastanesi acil tabibi olarak görev yaptı.

Etimesgut devlet hastanesi ve Akşehir devlet hastanesinde genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı.

Baştabib yardımcılığı ve Baştabiblik görevlerinde bulundu. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Akşehir belediye başkanı seçildi.

2011 Genel seçimlerinde Konya Milletvekili seçildi. Plan bütçe komisyon üyeliği yaptı. Genel merkez yerel yönetimler başkan yardımcısı olarak çalıştı.Halen teşkilat başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve 2  çocuk babasıdır.

Hüsnüye Erdoğan

Hüsnüye Erdoğan, 5 Mayıs 1965’te Konya'nın Sarayönü ilçesinde doğdu. Babasının adı Fikret, annesinin adı Dudu’dur.

Tıp Doktoru; Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

Konya, Giresun ve Van’da çeşitli kurumlarda 23 yıl hekimlik yaptı. Bu illerde birçok vakıf, dernek ve meslek odasının sosyal ve mesleki projelerinde yer aldı.

Temel düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Erdoğan, Prof. Dr. Ender Erdoğan ile evli ve 2 çocuk annesidir.

Ahmet Sorgun

1958 yılı Konya / Hadim doğumlu. 1970 yılında ilkokulu, 1977 yılında Konya İmam Hatip Lisesini, 1981 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Bir süre Serbest Avukatlık yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nde 1. Hukuk Müşavirliği ve Genel Sekreter yardımcılığı yaptı.

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (KOSKİ) Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu ve yöneticilik yaptı.

Evli ve 6 çocuk babası olan Sorgun, Ocak 2010 ile Aralık 2014 tarihleri arasında Ak Parti Konya İl Başkanlığı yapmıştır.

Ziya ALTUNYALDIZ

1965 yılında, Konya’nın Bozkır İlçesi’nin Hisarlık Kasabası’nda yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya geldi.

İlkokulu, Hisarlık köyünde bitirdi. 1983 yılında Konya İmam Hatip Lisesinden, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1995 yılında ABD’de West Coast Üniversitesinden uluslararası işletme idaresi konusunda yüksek lisans derecesi aldı. Akabinde, İngiltere’de Londra Metropolitan Üniversitesinde uluslararası karşılaştırmalı ticaret hukuku konusunda diploma sonrası programı tamamladı.

Çalışma hayatına, 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Bundan sonra sırasıyla Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında Uzman, Dış Ticaret Müsteşarlığında Devlet Yardımları Daire Başkanı, İhracat Genel Müdür Yardımcısı, İhracat Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. 1999-2002 yılları arasında 3 yıl süreyle Londra Büyükelçiliğinde Ticaret Müşavirliği görevini yürüttü.

Bu görevleri sırasında, “KOBİ’lerin Ağ Yapılanmaları ve Bölgelerarası İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi”, “Ulusal Kümelenme Politikasının Geliştirilmesi Projesi”, KOBİ’lerin ihracatta rekabet güçlerinin artırılmasını temel alan “İhracat Koçluğu Projesi”, TURQUALITY çalışma grubu başkanı olarak tüm sektörleri kapsayan markalaşma strateji ve yol haritası çalışmalarını, Tasarım Destek Komitesi Başkanı olarak Endüstriyel Tasarım ve Moda Tasarımı destek programları çalışmalarını yönetti.

Deri Tanıtım Grubu Başkanlığı, Uluslararası Pamuk İstişare Kurulu Türk Heyeti Başkanlığı, Devlet Yardımları Değerlendirme Özel İhtisas Komisyonu İhracatta Devlet Yardımları Alt Komisyon Başkanlığı olmak üzere pek çok sorumluluk üstlendi.

Ayrıca, İhracatı Geliştirme ve Etüd Merkezi Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye İhracat Kredi Bankası (Eximbank) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

10 Kasım 2010 tarihinde Gümrük Müsteşarı olarak atandı.

4 buçuk yıla yakın bir süre yürüttüğü Gümrük Müsteşarlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı görevi sırasında, “Türkiye’yi 2023’te gümrük hizmetlerinin ve ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı dünyanın 10 büyük ticaret merkezinden biri haline getirme” hedefiyle gümrük ve ticaret alanında bürokrasiyi azaltan, zaman ve maliyet kayıplarının önüne geçen kritik öneme sahip pek çok projeye imza attı.

10 Şubat 2015 tarihinde Müsteşarlık görevinden istifa ederek AK Parti’den Konya Milletvekili aday adayı oldu. 26 yıllık bürokrasi hayatında bir Konya’lı olarak, Konya’nın meselelerinin yakından takipçisi oldu.

Ulusal ve uluslararası kaynaklarda yayımlanmış çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

Muhammet Uğur Kaleli

01.02.1958 yılında Konya’da doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Meliha’dır.

Sanayici ve iş adamı olan Kaleli, hububat, bakliyat ticareti ile un fabrikası işletmeciliği yapmaktadır.

2009-2015 yılları arasında Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Çeşitli iş ve sosyal dernek kuruculuğu, üyeliği ve yöneticiliği yapmakta olan Muhammet Uğur Kaleli, lise mezunu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Leyla Şahin Usta

08.03.1973 tarihinde İstanbul’da  doğdu. İlk ,orta, lise  öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Liseyi okul birincisi olarak tamamlayıp, 1993 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine  girdi. Fakültedeki  başarı derecesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yatay geçiş yaparak eğitimine İstanbul’da devam etti.

1999 yılında başörtüsü sorunu sebebi ile yurt dışına çıkıp Viyana Üniversitesi Tıp fakültesinde eğitimine devam etti.

2003 yılında Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2007 yılında Türkiye’ye döndü. 1998 yılından beri aktif olarak STK’lar ile ilgilenmeye başladı. 2015 Şubat ayına kadar hekim olarak görevime devam etti.

SOSYAL-TOPLUMSAL ÇALIŞMALAR
    AK-DER (Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Üyesi, Türk Tabipler Birliği İstanbul Üyesi, Hekim Hakları Derneği Onur Üyesi, UETD-Avusturya Kurucu Üyesi.

Mehmet Babaoğlu

1965 yılında Konya'da doğan Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu Doğanhisar İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu.

Lisans eğitimini 1987 yılında Eğe Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü'nde, yüksek lisans çalışmasını Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı.

Doktora çalışmasını 1996 yılında İngiltere Nottingham Üniversitesi'nde Tarımsal Biyoteknoloji alanında yaptı.

2006 yılında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Profesör ünvanı aldı.

AB Erasmus programı çerçevesinde AB Ortak Tarım Politikası ve Türkiye (EU Common Agricultural Policy and Turkey) adlı dersi verdi. Yayın, kongre ve kitap yazarlığı, konferans gibi 120 civarında yurtiçi ve yurtdışı akademik faaliyette bulundu.

2010-2012 yıllarında Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü görevini yürüttü.

2012-2015 yıllarında Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi'nin Kurucu Başkanlığını görevini yürüttü. Tarımsal kırsal kalkınma temelinde planlama ve uygulama çalışmaları ile KOP Eylem Planı hazırlık çalışmalarını koordine etti.

İngizilice, Arapça ve Almanca bilen Babaoğlu  evli ve 4 çocuk babasıdır.

Abdullah AĞRALI

10.11.1969'da Konya'nın Kulu ilçesinin Tavşançalı kasabasında doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Tavşançalıda tamamladı.1987 yılında İstanbul Fatih Vatan Lisesinden mezun oldu, aynı yıl Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

Üniversite yıllarımda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında faal olarak görev aldı. Aynı yıllarda Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Derneğinin kurucu başkanlığını yaptı. 1994 yılında mezun oldum ve aynı yıl Iğdır’da göreve başladı. 1995 yılının sonunda Niğde'ye tayin oldu. Niğde'de bulunduğum 4 yıl boyunca çeşitli mevkilerde görev yaptım. 1999 yılında vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Askerlik görevi bittikten sonra devlet memurluğu görevinden istifa ederek özel sektöre geçti. 15 senedir Konya'ya ve Konyalıya hizmet etme gayesiyle çalışmakta.

Bir çok sivil toplum kuruluşunda çeşitli kademelerde yer almakta. 2010'da Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı görevine geldi. Tanıtım Medya Başkanlığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli kademelerde hizmet vermeye devam etmekte. Evli ve dört çocuk babası.

ÜYESİ OLDUĞU SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Konya Çocuk Diyabet ve Obezite Derneği Başkanı, Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Kulu Cihanbeyli Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Üyesi, Elbir Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı, İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği Üyesi, Konya Galatasaray Taraftar Derneği  Başkan Yardımcısı, Özel Hastaneler Platformu Derneği, Konya Beyhekim Sağlık Derneği - Kurucu Üyesi, Konya Müsiad, Konya Ticaret Odası, Konya Tabip Odası.

Halil ETYEMEZ

03 Mayıs 1965’te Yusufeli’nde doğdu. Konya Ereğli nüfusuna kayıtlı. İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra sırasıyla Eğitim Yüksek Okulunu ve Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisansını tamamladı.

Ülkemizin değişik vilayetlerinde uzun yıllar Öğretmenlik, yöneticilik ve Maarif Müfettişliği görevlerinde bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Sekreterliği görevini 9 yıl sürdürdü.

Birçok sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticiliklerinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini 4 yıla yakın sürdürdü.

Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Hacı Ahmet ÖZDEMİR

19 Ocak 1961'de Konya ili Ilgın ilçesi Çavuşçugöl mahallesinde doğdu. Baba adı Muammer, anne adı Esmahan'dır.

Öğretim Üyesi Prof. Dr; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini ve Şam'da Arap Dili Enstitüsünü bitirdi. 2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör oldu.

Karadeniz Teknik, Rize, Selçuk, Konya ve Necmettin Erbakan üniversitelerinde öğretim üyesi olarak çalıştı, yönetim kademelerinde yer aldı. Çok sayıda telif ve tercüme kitabı, makalesi vardır. Türkiye Yazarlar Birliğince inceleme dalında 2015 ''Yılın Yazarı'' ödülüne layık görüldü.

Çok iyi düzeyde Arapça, iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Farsça bilen Özdemir, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ömer Ünal

01.11.1970 Konya doğumluyum. Konya İmam-Hatip Lisesi’nden 1990 yılında mezun oldum. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü başarı ile bitirdim. 1995-2004 yılları arasında MÜSİAD Konya Şubesi’nde Şube Müdürü olarak görev yaptım. 2004 yılında hizmet sektöründe ulusal ve uluslararası teşvik ve devlet destekleri konusunda mali danışmanlık hizmeti veren bir işletme kurarak ticari hayata başladım ve halen bu işletmede ortaklığım devam etmektedir. Özelleştirilmeden önce 2005-2009 yılları arasında TEDAŞ’ın bağlı ortaklığı olan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım. 2009- 2010 yıllarında MÜSİAD Konya Şubesi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet ettim. 2011-2013 yılları arasında Konya Ticaret Odası’nın bağlı ortaklığı olan KONYA ABİGEM’de (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım. 15 Nisan 2010- 1 Kasım 2013 tarihleri arasında Ak Parti Karatay İlçe Başkanı olarak partimize hizmet ettim.

Ayrıca sivil toplum kuruluşlarında farklı görev ve sorumluluklar aldım. 1995 yılından beri İstanbul Siyasal Vakfı ve 2005 yılından bu yana MÜSİAD üyesiyim. 2009-2013 yılları arasında Konya Ticaret Odası’nda Meclis Üyeliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Delege, Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nda Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görev aldım. 2011-2013 yılları arasında TOBB YOİKK Vergi ve Teşvikler Çalışma Grubu’nda Başkan Yardımcısı görevinde bulundum.

Kamu, özel sektör ve yerel yönetimlerin yatırımları ve bu yatırımların finansmanı noktasında danışmanlık yapan bir şirketin sahibi olarak özellikle Ulusal ve uluslararası kaynaklı birçok hibe projesinin hazırlanması, yönetimi ve uygulamasında görevler aldım. Özel şirketler, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ile kamu kurumlarının hibe projelerinin hazırlanması ve destek süreçlerinin yönetilmesinde başta proje koordinatörlüğü olmak üzere çeşitli görevlerde bulundum.

Ulusal - Uluslararası teşvikler, teşvik politikaları ve uygulamaları konusunda ki bilgi birikimi ve tecrübeyle birçok kuruluşta eğitim verdim. Uzmanlığım olan konularda çeşitli makale, köşe yazıları ve demeçlerimin yanında ekonomik raporlar ve bölgesel araştırmalarda bulundum. Konya ve Karaman İllerinin 2023 Vizyonu Temel Çerçevesi ve 2023 hedeflerine yönelik stratejilerin belirlendiği çalışma kapsamında Koordinatör olarak görev aldım ve bölgenin tüm sektörlerinin analizi, altyapı ihtiyaçlarının tespiti, rekabet edilebilirliklerinin analizi ve gelecek vizyonlarının belirlenmesi konusunda çalışma yaptım. Orta derecede İngilizce ve Arapça az derecede Fransızca bilmekteyim.

Evliyim, üç kız çocuğu babasıyım.