27. Dönem Milletvekili Listesi

Abdullah Doğru

1965 yılında doğdu. İlk öğrenimini Yağmurlu Köyü İlkokulu’nda, lise öğrenimini Malatya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunudur.

Refah Partisi Adana İl Başkan Yardımcısı, Fazilet Partisi Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi, Fazilet Partisi Adana Seçim İşleri Başkanlığı, AK Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi, AK Parti Adana İl Başkanlığı, AK Parti Adana SKM Başkanı, AK Parti Seyhan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunmuştur.

Arapça ve ingilizce bilmektedir.

Ahmet Zenbilci

01.10.1966 Kozan Doğumlu İmamoğlu (Kale Köyünden)

Adana İmam Hatip Lisesi sonrasında, A.Ü. İşletme Fakültesi Mezunu

Kültür Bakanlığı’nın Adana İl Müdürlüğünde memurluğa başlayarak Müdür Yardımcılığı İl Müdür Vekilliği yaptı.

TBMM'de Milletvekilliği Danışmanlığı Yaptı.

Yerel televizyonlarda ve radyolarda programlar ve çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı Yaptı.

Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Başkanlık Divanı Üyeliği yaptı.

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Sarıçam Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Halen SARIÇAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI Görevini Sürdürmektedir

İngilizce Ve Arapça bilmektedir.

Evli ve 5 Çocuğu Var.

Jülide Sarıeroğlu

7 Haziran 1979 tarihinde Adana’da doğdu. Baba adı Şadi, anne adı Kadriye’dir.

Gazi Üniversitesi, İİBF, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler Başlıklı kitabı bulunmaktadır. Ayrıca Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde En İyi İkili Sosyal Diyalog Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmaktadır.

2008-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK üyesi olarak görev yaptı. Genel Merkez Kadın Kollarında; İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu İllerini Kapsayan 6.Bölge Koordinatörlüğü ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2009-2014 yılları arasında Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye Meclis üyeliği yaptı.

25. ve 26. Dönem AK Parti Ankara (1. Bölge) Milletvekili olarak seçildi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 12 Eylül Askeri Darbesinden Sonra Oluşturulan Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu üyeliği ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğini İnceleme Alt Komisyonu Başkanlığı görevini yaptı. 21 Nisan - 3 Kasım 2016 tarihleri arasında Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda Kâtip Üye olarak görev yaptı.

17 Haziran 2016 - 20 Temmuz 2017 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde ve 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde yeniden MKYK üyesi olarak seçildi.

66. Hükümet’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı.

24 Haziran 2018’de yapılan seçimlerde AK Parti Adana Milletvekili olarak seçildi.

TBMM 27. Yasama Döneminde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı olarak seçildi.

18 Ağustos 2018’de yapılan AK Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresinde yeniden MKYK üyesi olarak seçildi.

Halen Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.

Mehmet Şükrü Erdinç

26. Dönem Adana Milletvekili

4 Ocak 1976'da Adıyaman Kâhta'da doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Makbüle'dir.

Avukat; İlk, orta ve lise tahsilini Adana'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesini bitirdi. Çukurova Üniversitesinde Özel Hukuk alanında yüksek lisansını yaptı.

24 ve 25. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi oldu.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Erdinç, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Tamer Dağlı

5 Haziran 1970 Adana – Kozan’da doğdu. İlkokulu Feke Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda, ortaokulu Yüreğir Ömer - Refika Halıcılar İlköğretim Okulu’nda ve liseyi Yüreğir Karşıyaka Lisesi’nde okudu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nü bitiren Dağlı,daha sonra Adana Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde formasyon eğitimi aldı. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimlerve Siyaset Bilimi üzerine yüksek lisansını tamamladı.

Birçok bankada yöneticilik yapan Dağlı, 2002 yılından bu yana Türkiye Finans Katılım Bankası’nda şube müdürlüğü, Adana Bölge Müdürlüğü ve Kobi Bankacılığı Müdürlüğü yaptı. Dağlı ayrıca Mülkiyeler Birliği Adana Şube Yöneticiliği ve ATO Meslek Komitesi üyeliği yaptı. Kendisinin halen Adana Güç Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektir.

Tamer Dağlı, evli ve 3 çocuk babasıdır.