"Bizim iktidarlarımız döneminde bölünmüş yollarımız 30 bin kilometreye ulaştı. 47 kilometrelik tünelleri 750 kilometreye çıkarttık."
Ulaştırma ve Altyapı ile Tarım ve Orman bakanlıklarının 2024 yılı bütçeleri TBMM Genel Kurulunda görüşüldü.
Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu, 80 yılda 276 baraj yapıldığını, AK Parti hükümetleri döneminde ise bu sayının 1018'e çıkartıldığını vurguladı.
Hükümetin hizmetlerini anlatan Akbaşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 yılında 6 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. Bizim iktidarlarımız döneminde bölünmüş yollarımız 30 bin kilometreye ulaştı. 47 kilometrelik tünelleri 750 kilometreye çıkarttık. Bizden önce asgari ücret 116 dolar alıyordu. Şu an asgari ücret 400 dolar. 1 trilyon doları geçmiş bir gayrisafi milli hasılamız var. Bütün bunlar Türkiye'nin nasıl bir mesafe aldığının göstergesi." ifadelerini kullandı.
Zengezur Koridoru'nun önemine işaret eden Akbaşoğlu, Zengezur Koridoru'nun Türkiye'nin dünyanın ve her denklemin merkezinde yer alması anlamına geldiğini belirtti.