Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulunda konuştu
Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu Gazze'lilerin 7 Ekim'den beri insanlık tarihinin en kalleş, en menfur saldırılarına maruz kaldığını belirtti. Akbaşoğlu, "Camileri, kiliseleri bombalandı, okulları harabeye çevrildi, hastaneleri yerle yeksan edildi, sığındıkları mülteci kampları bilinçli şekilde hedef alındı, göç eden sivillerin üzerlerine yollarda bomba yağdırıldı, analarının öpüp koklamaya kıyamadığı sabiler hunharca katledildi. Babalara gözü gibi sakındıkları yavrularının parçalarını toplattılar. Gıdasını, yakıtını, ilacını, ekmeğini, elektriğini, suyunu, iletişimini kesip 360 kilometrekarelik açık hava hapishanesine sıkıştırdıkları 2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar." diye konuştu.
Grup Başkanvekilimiz Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Kürtlerin seçtiği belediyelere kayyum atanıyor, Kürtler daha az eşittir." şeklinde açıklama yaptığını aktardı.
Bu iddiaların Türk milletine ve devlete hakaret olduğunu dile getiren Akbaşoğlu, şu şekilde konuştu:
"AK Parti olarak biz Kürtlerin dostuyuz. Kürtler, Türkler, Araplar, Aleviler, Sünniler ve 85 milyon insan kardeşiz. HEDEP ve CHP arasındaki senkronizasyonun ve ardı ardına aynı şekilde bir gündemi takip etmelerinin bir manası olsa gerek. Asla Kürtlerin seçtiği belediyelere kayyum atanmıyor. Kürt kardeşlerimizin verdiği tertemiz oylarla başa gelip Kürt vatandaşlarımıza, insanımıza, Türk'e, Arap'a, Alevi'ye, Sünni'ye değil de PKK'nın kirli operasyonlarına hizmet eden belediyelere kayyum atanıyor."