"Şerefli Türk ordusundan ve milletimizden özür dilenmeli"
Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulunda, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Akbaşoğlu, salgınla mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirterek, toplumun bütün kesimlerine yönelik gereken her şeyin yapıldığını kaydetti.
Kısa çalışma ödeneği süresinin uzatıldığını anımsatan Akbaşoğlu, "Sosyal devlet ilkesinin gerekleri neyse her aşamada onun takip edildiğinin bilinmesini isterim." dedi.
Ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyüdüğünü vurgulayan Akbaşoğlu, "Ekonomi ve hukuk alanında atacağımız yeni reformist adımlarla bu konuda salgının etkisinin azaltılmasıyla çok daha iyi duruma erişeceğimize inancım tamdır." değerlendirmesinde bulundu.
Akbaşoğlu ile Özel arasında "Sen kimsin?" tartışması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben "Sen kimsin?" dediğini aktaran Akbaşoğlu, "Ben kim olduğunu hatırlatmak isterim. KKTC’de Maraş ile ilgili söylemleriniz eğer Rumları sevindiriyorsa, Akdeniz’deki tavrınız Yunanistan’ı sevindiriyorsa, Dağlık Karabağ’daki tavrınız Ermenistan’ı sevindiriyorsa, Libya’daki tavrınız darbeci Hafter ve Türkiye düşmanlarını sevindiriyorsa, Suriye’deki tavrınız terör örgütünü sevindiriyorsa, Türkiye’deki tavrınız FETÖ’yü sevindiriyorsa, Türk ordusu ile ilgili hakaretleriniz Türkiye düşmanlarını ve bölücüleri sevindiriyorsa dönüp aynaya bakmanız gerekir." diye konuştu.
Yapılan hakaretlerle gündem değiştirilmek istendiğini ifade eden Akbaşoğlu, şerefli Türk ordusundan ve milletten özür dilenmesi gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlü ve büyük Türkiye’yi herkese ve her şeye rağmen inşa etmeye devam edeceklerini dile getiren Akbaşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan hatırlatmak istiyorum; Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Manda ve himaye kabul edilemez, istiklal-i tam, tam bağımsız Türkiye’, ’muasır medeniyetlerin üstüne çıkma’ ilke ve hedeflerini hayata geçiren, yedi düvele meydan okuyan ve ’Dünya beşten büyüktür’ diye haykıran kahraman bir liderdir Recep Tayyip Erdoğan." ifadelerinin kullandı.
CHP Grup Başkanvekili Özel ise Akbaşoğlu’na, "Türk askerinin kafasına çuval geçirilir, sesini çıkarmaz. ’Nota ver’ deriz, ’Müzik notası mı bu? Amerika’ya veriyorsun’ der. Kafaya çuval geçirenlerin komutanı Odierno’dan madalya alan kişiyi Milli Savunma Bakanı yapar. Süleyman Şah Türbesini bir gece ansızın kaçırır, gelir. ’Rusya uçağını ben düşürdüm’ der. Rusya’nın ambargosu can yakar, geri gitmez. ’Damadının IŞİD petrollerini pazarlaması konusunda BM’de video oynatacağım’ deyince Putin, özür mektubu yollar. ABD ile didişirken, ’Mal varlığını araştıracağız’ dediklerinde, u dönüşünü yapar. FETÖ’nün önünü açan tüm atamalarla, 15 Temmuz’daki yapılan hain darbe girişiminin hazırlıklarına alet olur." karşılığını verdi.
Bunun üzerine sataşmadan söz alarak, kürsüye gelen Akbaşoğlu, siyasi eleştirilerin olabileceğini ancak yalan, dolan, iftira, fitne, fesatla hakikatleri ters düz etmenin, hakaretlerle saldırmanın hiç kimsenin haddi olmadığını söyledi.
"Çuval geçirmeyle" ilgili olayların bütünüyle değerlendirilmesini isteyen Akbaşoğlu, "Mehmetçiğimize çuvalı geçirenlerin kafasına, biz, El Bab’da, Cerablus’ta, Afrin’de çuvalı geçirerek yerle yeksan etmedik mi? Ettik. İşte siz, maalesef bunu göremiyorsunuz. Sonuç itibarıyla oluşturulmaya çalışılan terör devletini yerle yeksan eden, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma noktasında 80 yıllık Cumhuriyet dönemimizde yapılan yatırımları son 18 yılda 3-4 misli büyüten, Atatürk’ün istiklal-i tam, tam bağımsız Türkiye hedefini dış politikada da ordumuzla beraber destanlar yazarak, tarihe geçiren liderdir, Recep Tayyip Erdoğan." diye konuştu.